Ostani doma
Seks i veze
Dobro je i za djecu: Zašto roditelji trebaju održavati redovite seksualne odnose?
Thinkstock

Iako mnogi parovi nakon što postanu roditelji zanemare svoj intimni odnos, to nikako ne bi trebali činiti

Svaki je par prošao kroz promjenu u seksualnom životu nakon što je njihov status postao roditeljski. Javljaju se nove obaveze, mijenjaju se priroteti, a najvažnija postaje dobrobit klinaca. 

I sama intima roditelja se najčešće tada apsolutno mijenja. Partneri često počinju zanemarivati taj dio njihovog odnosa, no održavanje regularnih seksualnih odnosa nosi sa sobom mnogo prednosti kada je roditeljstvo u pitanju.

Preporučeno za tebe

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Seks reducira stres i pomaže u postizanju kvalitetnijeg sna. Također, poboljšava raspoloženje i naravno odnos s partnerom što evidentno vodi i do boljeg usklađivanja kada je roditeljstvo u pitanju. 

Uz to, partneri koji su češće intimni, bliskiji su u svakodnevnim obavezama. Rjeđe će dolaziti do svađa, nesuglasica i prepirki, a i češće će ostajati na istoj strani kada dođe do svađe s djecom (pogotovo adolescentima). Znaju da se mogu osloniti jedno na drugo i da imaju međusobnu potporu u kakvoj se god situaciji našli.

I naravno, dobro je i za djecu. Bliskost roditelja pokazuje i dobar primjer djeci kako zdrava veza treba izgledati. Samim time će se i oni osjetiti sigurnijima i povezanijima kada znaju da su njihovi roditelji u odličnim odnosima. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!