Seks i veze
Uz ove korake odmah ćete poboljšati svoj seksualni život
Pexels

Seksualni život ne mora pasti u monotoniju. Uz ove savjete lako ćete ponovno razbuditi strast

Kad se radi o vašem seksualnom životu, rutina često može 'ubiti' strast. 

"Važno je održati seksualni život svježim i uzbudljivim", kaže stručnjakinja za seks Annabelle Knight. "Redoviti seks može učiniti vezu zdravijom, smanjuje stres i tjeskobu te jača intimnu povezanost što znači da ćete vi i partner uvijek osjećati prisnost."

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Ovih sedam stvari može vam pomoći da održite seks zanimljivijim. 

1. Razbijte rutinu

"Razbijanje rutine je siguran način da održite stvari zanimljivima. Ne trebate ići predaleko, ali isprobavanje nečeg novog tu i tamo dokazano poboljšava želju za seksom i povećava vaš libido", dodaje Annabelle.

Parovi koji žele začiniti stvari mogu isprobati novu lokaciju ili novu pozu. Nešto tako jednostavno kao odlazak u drugu sobu u stanu može imati pozitivan efekt.

Vezana vijest

Sasvim drugačije iskustvoKako se seksualni život mijenja u 20-ima, 30-ima i 40-ima?

2. Eksperimentirajte s igračkama

Igračke za seks su odličan način da dodate novu dimenziju spolnom odnosu. 

Seksologinja preporuča vibrirajuće prstenove. 

"Oni ograničavaju protok krvi što znači da seks može duže trajati", objasnila je i dodala da parovi koji ih koriste često tvrde da su orgazmi intenzivniji, a seks bolji s njima.

3. Poradite na samopouzdanju

U idealnom svijetu svi bismo se osjećali dovoljno sigurnima u sebe da istražimo seksualnost na samo i s partnerom. Ako vam nedostaje samopouzdanja, možete učiniti nešto vrlo jednostavno i odjenuti se u seksi donje rublje u kojem se osjećate odlično.

Poradite i na atmosferi. Dodajte svijeće ili istražite poze u kojima se osjećate bolje.

Ključ je, ipak, na samopouzdanju raditi iz dana u dan zbog cjelokupnog života, a ne samo seksa.

4. Isprobajte Kegelove vježbe

Kegelove vježbe postale su sinonim za dobar seksualni život. Mišiće intimne zone možete vježbati na više načina. 

(FOTO: Pixabay)

"Sljedeći put kad mokrite, pokušajte nekoliko puta 'zaustaviti' mlaz. Tako ćete iskoristiti prave mišiće, a s vremenom će seks postati bolji, a lakše ćete kontrolirati mjehur što je odlično za žene koje su već rodile", dodaje Annabelle.

5. Koristite lubrikant

Lubrikant ljudi ponekad povezuju s tim da nisu dovoljno sposobni uzbuditi partnera. No, to je daleko od istine. Štoviše, lubrikant čini seks potpuno ugodnim i olakšava nam da se opustimo. 

Pripazite da koristite pravi lubrikant. Onaj na bazi vode je dobar za korištenje sa seks igračkama, a silikonski za korištenje u vodi.

6. Budite velikodušni s komplimentima

Pokušajte se međusobno malo više hvaliti. Kad malo više pažnje obratimo na partnera to daje vezi novu dimenziju i često povećava seksualnu želju. Osobe koje se osjećaju poželjno će na to i odgovoriti, kaže Annabelle. 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!