Ostani doma
Seks i veze
Najbolje seks poze za smanjivanje stresa i tjeskobe
Thinkstock

Stavljanje seksa sa strane tijekom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje. Ove četiri pozicije su odlične za smirivanje i bolje povezivanje s partnerom

Sigurno mislite da svi položaji u seksu smanjuju stres i tjeskobu, nije li to poanta orgazma? Svakako se vaše tijelo tijekom seksa opušta. Međutim, često je osoba koja je pod stresom nezainteresirana za seks i ne može zamisliti vruće igre pod plahtama. 

Ali stavljanje seksa sa strane tijekom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje. Ove četiri pozicije su odlične za smirivanje, bolje povezivanje s partnerom, a zbog njih ćete biti opušteni i sretniji. Nemojte se žuriti i duboko dišite s partnerom tijekom seksa.

>>> Je li orgazam neizostavan dio dobrog seksa?

1. Yab Yum

Tradicionalna poza u tantričkom seksu koja omogućava partnerima da se usredotoče jedan na drugoga "što vas može osloboditi stresa koji se nakupio u vašem životu", objašnjava dr. Carol Queen, seksologinja u tvrtki Good Vibration za Health. U ovoj pozi muškarac sjedi u lotus položaju, a žena treba sjesti na njega i staviti noge iz njegovih leđa, tako se gledaju u oči. Seks u ovom položaju može trajati dulje, a puno je lakše uskladiti kretnje. 

>>> Šest znakova da vaš seksualni život i nije najbolji i što možete napraviti po tom pitanju

(Foto: Pixabay)

"Ovaj položaj posebno je moćan kada sinkronizirate disanje i kretanje. Dodavanje ovih elemenata usporava kretanje i povećava fokusiranost", dalje dodaje.

2. Doggy Style

"Ovaj položaj je sjajan način da izbacite stres iz vašeg života nakon teškog dana", kaže Cara Kovacs, edukatorica za seks iz New Yorka. "To zahtijeva povlačenje kose, stvaranje buke i potpuno oslobađanje od nametljivih misli, što ga čini savršenim načinom za rješavanje agresije, stresa i anksioznosti. "Nemojte se bojati ovog položaja - oslobađanje tijela je izvrsno sredstvo za ublažavanje stresa", dodaje.

>>> Pet najčešćih razloga zbog kojih ste se našli u braku bez seksa

3. Žlica (Spoon)

U ovom položaju žena leži ispružena, a muškarac leži iz nje. Uz ovaj potpuni kontakt kože vrlo brzo ćete se osloboditi napetost i tjeskobu. "Obratite pažnju na kontakt cijelog tijela: temperaturu, teksturu, oblik, pritisak i opći osjećaj kože prema vašem partneru", kaže dr. sc. Jess O'Reilly iz Toronta. "Usmjerenost na fizički dodir može vam pomoći da se vratite u sadašnji trenutak. S tako čvrsto pritisnutim tijelima, vašem partneru može biti teško posegnuti i potaknuti vaš klitoris. O'Reilly preporučuje korištenje vibratora za klitoris, ako ga postavite između tijela, proizvest ćete senzacije u kojima ćete oboje uživati

>>> Kako se seksualni život mijenja u 20-ima, 30-ima i 40-ima?

(Foto: Thinkstock)

4. Misionarska poza

Iako ovaj položaj može zvučati dosadno i uobičajeno, nije tako jednostavno. "Ovo može biti jedan od opuštajućih položaja u kojem se možete povezati  - radi se o namjeri i želji koju unesete u seks", kaže Laurel House. "Ovaj položaj mi je poznat i u njemu se osjećam ugodno, a danas ćemo ići još dublje - održavat ćemo kontakt očima, ljubit ćemo se tijekom čina, šapat ću mu u uho i bit ću potpuno otvorena i ranjiva", objašnjava dalje i dodaje da se tako rutinski položaj u seksu može transformirati u posebno intiman položaj. 

>>> Što se događa s vaginom nakon dugog perioda bez seksa?

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!