Seks i veze
www.profimedia.hr

Seks je područje u mojem možemo sami sebe itekako iznenaditi, a i partnera. i on nas...

Parafilija je termin koji opisuje neuobičajene seksualne maštarije koje je Freud nazvao perverzijama. Pokazalo se da su mnoge takve maštarije ustvari vrlo česte i uobičajene.

Psihijatar Justin J. Lehmiller za potrebe svoje knjige Tell Me What You Want je istražio što najviše "pali" 4000 Amerikanaca i Amerikanki.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Pokazalo se da 93 posto žena i 81 posto muškaraca voli da se nad njima dominira u seksu, a 85 posto muškaraca i 76 posto žena voli dominirati.  većina žena  (85 posto) i muškaraca (78 posto) vole biti vezani, ali i vezati svoje partnere tijekom seksualnog odnosa.

(FOTO: Pexels)

U sadizmu, odnosno nanošenju boli partneru/partnerici uživa 56 posto muškaraca i 60 posto žena, a u mazohizmu 79 posto žena i 49 posto muškaraca. Iz tih podataka možemo zaključiti da su mazohizam i sadizam ustvari vrlo učestala seksualna maštarija i aktivnost u spavaćoj sobi. 

Druga prilično česta seksualna aktivnost odraslih muškaraca i žena je spolni odnos na javnom mjestu,. Prakticiralo ga je 81 posto ispitanika i 84 posto ispitanica. 

Treća je voajerizam - gledanje nepoznate osobe kako se skida ili ima seksualni odnos.  72 posto ispitanih muškaraca i 48 ispitanih žena reklo je da ih ovo uzbuđuje. 

"No to što netko mašta o nečemu, ne znači nužno da to želi i realizirati. Drugim riječima, nisu sve seksualne maštarije seksualne želje", objašnjava ovaj psihijatar za portal Psychology Today te dodaje: "Samo zato što je voajerizam česta maštarija ne znači da ga trebamo prihvatiti ili poticati. S druge strane, ako je neka maštarija rijetka, egzotična, ne znači da je opasna".  

 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!