Seks i veze
Što učiniti ako od partnera ne dobivamo željenu pažnju?
Pexels

Emocionalna sigurnost ključ je zdrave veze, a kako bismo ju postigli važni su i trenuci nakon seksualnog odnosa, čak i više od samog čina

Svatko od nas želi se osjećati sigurno i vrijedno u društvu bliskih ljudi. U ljudskoj je prirodi da žudi za bliskosti i uzvraćenoj ljubavi. Ako se ne osjećamo sigurno i voljeno uz partnera, logično je da ćemo se zapitati što nije u redu. 

Psiholog objašnjava koliko na ženin izbor muškarca utječe otac

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Emocionalna sigurnost ključ je zdrave veze, a kako bismo ju postigli važni su i trenuci nakon seksualnog odnosa, čak i više od samog čina, u kojima je presudno osjetiti bliskost. Način na koji se odnosite prema partneru i on prema vama uvelike utječe na kvalitetu veze. 

(FOTO: Pexels)

"Vrlo je važno za partnere da se osjećaju međusobno povezani i voljeni, no nije realno za očekivati da će jedna osoba zadovoljiti sve naše potrebe.  Ponekad se trebamo osloniti i na prijatelje, obitelj pa i terapeute", objašnjava dr. Elizabeth Anne Wood za Elite Daily. 

Kako doživjeti orgazam u snu? Otkrivamo recept za slatke snove

"No, ako se zateknete u situaciji da tražite potporu i ljubav izvan svoje romantične veze, vrijeme je za razgovor s partnerom. To nisu lagani razgovori  i važno je da u njima govorite o svojim željama i potrebama, a ne da ukazujete na partnerove mane.

Nakon razgovora dajte partneru vremena da odgovori na vaše potrebe. Ako nije voljan to učiniti ili se ne možete povezati na način koji vi želite, znači da niste kompatibilni", kaže sociologinja seksualnosti dr. Elizabeth Anne Wood. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!