Ostani doma
Seks i veze
Što mislite tko ima bolji seksualni život - žene u dugim vezama ili one koje su slobodne?
Pexels

"Seks se može poigrati s vama, pogotovo ako ste žena. Različitu utječe na muški i na ženski mozak", kaže stručnjakinja

Studia provedena na Sveučilištu Florida pokazala je da žene u dugogodišnjim vezama ili u bračnoj zajednici imaju bolji seksualni život od slobodnih žena. 

Istraživanje je provedeno na 1000 ispitanica udobi od 18 do 71 godinu, a rezultati su otkrili da udane žene u prosjeku dožive 15 posto više orgazama od onih koje nisu u vezi te da za deset posto imaju više seksualnog samopouzdanja od njih.

"Seks nije samo mehanički čin kojim postižemo užitak. Intimnost koju djelimo s partnerom i osjećaj sigurnosti dramatično mogu pojačati užitak, no kako bismo došli do određene razine intime, treba vremena", objašnjava stručnjakinja za seks Tami Rose za portal Meaww.com.

(FOTO: Pexels)

"Žene se trebaju osjećati sigurno prije, no što se otvore partneru. To je preduvjet za seksualni užitak. Prirodno je da se ne mogu otvoriti strancu i pokazati svoju ranjivu stranu", dodaje seksualna terapeutkinja dr. Laura Berman.

Neobavezni seks dolazi s puno zdravstvenih rizika poput rizika od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, no tu je i emocionalni rizik. S obzirom da je mozak "opijen" oksitocinom u trenutku dok smo kraj nekoga tko nam se sviđa, postoji opasnost da krivo pročitamo partnerove namjere.

"Čak i ako ne želite ili ne očekujete emocionalnu vezu, seks se može poigrati s vama, pogotovo ako ste žena. Vjeruje se da visoke razine testosterona u muškom mozgu blokiraju utjecaj oksitocina, što objašnjava njihovu sposbnost da se upuštaju u seks bez emocija", dodaje dr. Berman. 

Stoga, kada idući put budete planirale neobavezan seks, prije no što se u njega upustite, razgovarajte s partnerom o njegovim namjerama. Strastima se prepustite samo ako se pokaže da ste vas dvoje na istoj valnoj duljini.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!