Ostani doma
Seks i veze
Zašto su žene koje žive same sretnije od žena u vezama?
www.profimedia.hr

Trendovi u društvu uvelike su se promijenili u proteklih nekoliko desetljeća, a time i doživljaj žene


U proteklih nekoliko desetljeća uvelike se promijenio položaj žena u društvu. U ženu koja je prešla 30., a sama je i nisu joj prioritet muž i djeca, više se ne upire prstom.

Danas, više, no ikada prije, žena može biti što želi, a prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji 2017. više od 60 posto ih želi biti samo.

Jeste li u vezi s narcisom? Provjerite prepoznajete li se u ovim situacijama

Rezultati su pokazali da je 61 posto žena koje su bez partnera zadovoljno i sretno svojim statusom, dok isto kaže 49 posto muškaraca. Čak 75 posto žena priznaje da u proteklih godinu dana nije aktivno tražilo vezu.

Što mislite tko ima bolji seksualni život - žene u dugim vezama ili one koje su slobodne?

U našem društvu biti sam se tumači kao biti usamljen ili tužan, no nije tako. O čemu svjedoče i navedene brojke. Štoviše, izgleda da su solo žene najsretniji dio društva. Bolje im je, nego ženama u braku vezama. Evo zbog čega:

  • Imaju više vremena za sebe

Nakon što izađu iz dugogdišnje veze i oporave se od prekida, žene najviše cijene vrijeme koje su dobile za sebe. Na raspolaganju im je svo vrijeme ovog svijeta i vrlo pažljivo biraju na koga će ga trošiti. Postaju sebi najbolje društvo.

(FOTO: Pexels)

  • Fokus im je na onome što uistinu žele

Većina žena kad ulazi u brak i osniva obitelj odriče se svojih snova. U želji da učini sretnima bližnje, žrtvuje svoju sreću i s vremenom gubi sebe. S druge strane, slobodne žene imaju zadaću posvetiti se sebi i izgraditi se, zbog čega postaju sretne.

  • Nije ih briga što drugi misle

Kada ste neovisni, prestajete razmišljati o tome što okolina misli o vama i prestajete se ponašati u sklad s onime što mislite da će ljudi reći. Uzdate se u sebe i to je najbolje što vam se može dogoditi. Vi ste mjerilo svih stvari i jedini kritičar sebi. Zbog toga se osjećate dobro i živite u skladu sa svojim željama i potrebama.

  • Jačaju veze s drugima

Kada ste u ozbiljnoj vezi s partnerom, prirodno je da najviše vremena provodite s njim. Zbog toga će neminovno patiti ostali odnosi, kako obiteljski tako i oni prijateljski. Kada ste sami jačate te veze. Prijateljstva postaju dublja i kvalitetnija, češće se družite s roditeljima, sestrom, braćom. Gradite i obnavljate svoj zajednicu u koju ćete moždajednog dana opet pustiti nekohga posebnog.

  • Više putuju i manje se brinu

Biti sam čini nas jačima. Čini nas jakima. Pomaže nam da svijet vidimo iz druge perspektive, da ga doživimo na autentičan način. Putovati solo pravi je doživljaj. Otkrit ćete da ste sami sebi najbolje društvo. 

Zadovoljne i ispunjene žene, koje su pronašle svoju svrhu, kada se zaljube mogu ostvariti zreli odnos u kojem se neće morati odreći ni djelića sebe, već će ih druga osoba obogatiti, a i one nju. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!