Ostani doma
Seks i veze
Ako vam partner ima problema s preuranjenom ejakulacijom, ovo su trikovi koji će mu pomoći da izdrži dulje
www.profimedia.hr

Preuranjena ejakulacija može ozbiljno narušiti kvalitetu seksa, no dobra je vijest da ima pomoći i za one koji žure

Preuranjena ejakulacija problem je koji muči brojne muškarce, no rijetki će govoriti o njemu. Iako vlada mišljenje da pogađa mladiće koji još nisu ovladali svojim tijelom, ni stariji muškarci nisu pošteđeni. Preranom ejakulacijom smatra se ona do koje dolazi u manje od dvije minute od penetracije.

Brojni su razlozi koji ju uzrokuju, od fizičkih do psihičkih.Isto tako postoje brojni načini na koje se može riješiti, ali iziskuju puno truda i svakodnevnih vježbi. Ovo je nekoliko trikova koji u ključnom trenutku mogu odgoditi ejakulaciju i produljiti užitak za oboje.

Masturbacija

Ukoliko muškarac masturbira sat ili dva prije seksa, može produljiti vrijeme do ejakulacije za vrijeme odnosa. 

Kondom

Umjesto skroz tankih, neka vaš partner koristi kondome od malo čvršćeg materijala koji će ublažiti intenzitet podražaja. 

(FOTO: Thinkstock)

Duboki udah

Ukoliko muškarac duboko udahne u ključnom trenutku, odnosno kada osjeti da bi mogao svršiti, usporit će otkucaje srca i umiriti tijelo, a time i odgoditi orgazam.
 
Poza

Birajte poze u kojima će muškarac osjećati manji podražaj na penis, sve dok ne poželite da svrši. 

Vježbe

Osim ovih "požarnih" rješenja, postoje razne tehnike i vježbe koje će pomoći kod preuranjene ejakulacije, no zahtijevaju upornost. Kroz njih muškarac upoznaje svoje tijelo i ovladava njime. 

Preuranjena ejakulacija: pomozite svom partneru na obostrano zadovoljstvo

Ona najjednostavnija svodi se na masturbaciju i prekidanje s istom u trenutku kada osjeti da slijedi vrhunac. Tada treba stati, pričekati minutu i pratiti senzacije u tijelu te postupak ponoviti još dvaput.  Osim masturbiranja postoje i Kegelove vježbe, koje su puno bliže ženama, no i muškarci imaju koristi od njih. Tu su i razne kreme te farmakološka sredstva koja pomažu kod preuranjene ejakulacije. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!