Seks i veze
Užitak koji nećete zaboraviti: Stimulacijom bradavica do vrhunskog orgazma
Pixabay

Kada je riječ o erogenim zonama, sav se fokus stavlja na postizanje klitoralnog i vaginalnog orgazma, a zaboravljamo da su bradavice svojevrsna 'brza cesta' do nevjerojatnog užitka

"Stimuliranjem bradavica i grudi može se doživjeti orgazam vrlo sličan genitalnom orgazmu, a da pritom ne dolazi do penetracije", objašnjava za portal Women's Health Amy Boyajian, seksologinja. Snažan seksualni užitak postignut stimulacijom bradavica možemo zahvaliti mnoštvu živčanih završetaka koji se na njima nalaze.

Seksolozi tvrde da može biti čak i intenzivniji od vaginalnog orgazma. Neke žene opisuju ga kao senzaciju vrlo sličnu vaginalnom orgazmu, dok ga druge doživljavaju kako jedinstveno iskustvo koje prožima cijelo tijelo. Uzbuđenje doživljeno preko bradavica može biti užitak sam za sebe ili prvi od brojnih orgazama koje ćete doživjeti tijekom seksualnog odnosa. Za žene koje ne prakticiraju seks tijekom mjesečnice, ova vrsta orgazma odlična je zamjena. 

  • Kako postići orgazam preko bradavica?

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Kao i kod svega, najbitnija je praksa. Svako tijelo reagira drugačije i zato je bitno eksperimentirati, slušati sebe i fokusirati se na trenutačni užitak, a ne nužno na doživljavanje orgazma. Najbolji način za otkrivanje erogenih zona je masturbacija. Eksperimentirajte s različitom vrstom dodira.

"Polako se dovodite do vrhunca, dodirujte se po grudima, a potom se fokusirajte na bradavice. Dozvolite si da vas preplavi užitak. Neke žene možda neće moći svršiti samo podraživanjem bradavica. U tom slučaju stimulirajte i klitoris, to je i dalje orgazam za koji su zaslužne vaše bradavice", slikovito će dr. Holly Richmond, klinička psihologinja i seksologinja za spomenuti portal. 

Stručnjaci tvrde: Žene bi trebale glumiti orgazam!

(FOTO: Pixabay)

  • Što ako bradavice nisu dovoljno osjteljive?

Ovo nije ništa neobično, kaže ginekologinja Alyssa Dweck. "Osjetljivost bradavica varira od žene do žene, a na nju utječu brojni faktori", objašnjava za Women's Health. 

Prvi je genetika, drugi zahvati na dojkama - povećanje, smanjenje, podizanje, biopsija, a ponekad su razlog psihološke ili emocionalne traume.

Studija otkrila koliko minuta ženi treba da postigne orgazam 

  • Kako povećati osjetljivost bradavica?

Osjetljivost bradavica varira i s obzirom na ciklus. Osjetljivije su za vrijeme mjesečnice, dok su nakon nje najmanje osjetljive. U tom periodu pitajte partnera da ih gricka, liže dodoruje intenzivnije, no inače. Ako vam to nije dovoljno, postoje razne seksualne igračke koje će podgrijati atmosferu. U svakom slučaju idući put kada se u sobi rasplamsaju strasti, zadržite se malo dulje na gornjem dijelu tijela. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!