Ostani doma
Seks i veze
Otkriveno koliko točno minuta ženi treba da postigne orgazam
www.profimedia.hr

Kada smo kod ženskog orgazma vrijedi ona stara: 'Požuri polako'. Nije novost da ženama treba više vremena da dožive klimaks, nego muškarcima, ali sada znamo još neke detalje

Novo istraživanje još je jednom potvrdilo da će žena više uživati u seksu ako ga muškarac doživi kao maraton, a ne sprint.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u prosjeku heteroseksualnoj ženi treba da doživi vrhunac, a riječ je o 13 minuta i 41 sekundu. U istraživanju je sudjelovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-ima, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja svijeta, većinom iz Velike Britanije, Nizozemske, Indije i SAD-a. 

(FOTO: Pexels)

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac. Istraživanje je trajalo osam tjedana, a rezultati su pokazali da je vrijeme u kojem su žene doživjele vrhunac variralo od 12,76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nije niti jednom svršilo.

Pokazalo se i da žene najrjeđe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31,4 posto može svršiti na ovaj način. 68,6 posto žena treba dodatnu stimulaciju poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona.

Neke poze su puno učinkovitije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tijekom studije otkrivena je jedna zanimljivost - užitak će biti veći ako nosimo čarape za vrijeme seksa. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!