Ostani doma
Tehnologija
Znate li kako saznati lokaciju preko Vibera
www.pixabay.com

Prilikom slanja poruke na Viberu možete poslati i svoju lokaciju. U nastavku donosimo kako saznati lokaciju preko Vibera i kako vidjeti lokaciju osobe s kojom se dopisujete

Nemojte biti među brojnim korisnicima Vibera koji ne znaju sve mogućnosti koje im pruža njihova omiljena aplikacija. Jedna od funkcija koja jedne oduševljava, dok druge grozi, je kako saznati lokaciju preko Vibera za osobu s kojom se dopisujemo.

Uređaj koji koristimo pomoću GSP prijamnika određuje naše koordinate i šalje ih primatelju poruke te on ima mogućnost u svakom trenutku vidjeti gdje se nalazimo.
Naravno, ne zvuči lijepo ni privlačno, ali nekome baš ta mogućnost mnogo znači, a netko upravo zbog nje i koristi ovu aplikaciju.
Dakle, kako saznati lokaciju preko Vibera?

Za mogućnost kako saznati lokaciju preko Vibera potrebno je dozvoliti aplikaciji pristup za korištenje lokacijskih usluga.

Aktiviranje opcije na iPhoneu: Idite na Postavke > Privatnost > Lokacijske usluge. Pronađite Viber i aktivirajte slanje lokacijskih usluga.

Aktiviranje opcije na Androidu: Idite na Postavke na uređaju > dodirnite opciju Lokacija > Pri vrhu zaslona dodirnite Isključeno za promjenu na Uključeno.

Kada ste dozvolili pristup za dijeljenje lokacije prilikom razgovora s osobom kojoj želite poslati lokaciju, odaberite > more (tri točkice koje se nalaze na kraju reda s opcijama za slanje fotografija, stickera…) > Share location (iPhone), ( ili > Send location za Android).

Pokrenuta aplikacija će aktivirati GPS i poslati vašu trenutnu lokaciju osobu s kojom razgovarate.

Morate znati i da je dijeljenje lokacije moguće samo ako to dozvoli korisnik aplikacije i ne postoji način otkrivanja lokacije bez takve dozvole.

Veliki broj korisnika na opciju kako saznati lokaciju preko Vibera, gleda kao na narušavanje privatnosti te je zbog toga i često kritizirana.​

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!