Ostani doma
Vrt i sobno bilje
Menta uzgoj u vašem domu  - Menta u kuhinji
Pexels

Menta ne zahtijeva poseban uzgoj, pa uz naše male savjete i preporuke saznajte kako se uzgaja menta u kuhinji

Menta je dobar začin u kuhinji. Metvica (lat. Mentha piperita) je pogodna je za pripremu čajeva (posebno se puno koristi menta arapskoj kuhinji) te kao začin uz razna jela.
Menta je omiljena i u talijanskoj kuhinji.

Menta u kuhinji je idealna je za pripravu umaka, masnijih jela i ragua. Dodana mlijeku sprječava ukiseljavanje.
Možemo je upotrebljavati svježu ili još bolje sušenu jer tada dolazi do izražaja njezina aroma. 

Preporučeno za tebe

Sušena menta u kuhinji dodaje se na početku kuhanja, svježa mentu na sredini kuhanja, jer da nije skroz mekanog lista, treba malo vremena da bi otpustila aromu i omekšala.

Ublažava kašalj i smanjuje grlobolju

Menta je iznimno dobra za probavu – smanjuje nadutost, ubrzava metabolizam i ublažava bolove u trbuhu. Zbog svega toga menta u kuhinji je dobrodošla.

Smjestite je na sunčano mjesto

Ne zaboravite na zalijevanje!

Menta u kuhinji osim sunca, zahtijeva i mnogo vode. Kako ne bi uvenula ili izgubila svoja ljekovita svojstva, ovu simpatičnu biljku trebate zalijevati najmanje jednom dnevno. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!