Vrt i sobno bilje
Brazilski orah: prednosti i dobrobiti brazilskog oraščića
Pixabay

Brazilski orah idealan je međuobrok koji bismo morali konzumirati što češće. Donosimo vam sve prednosti ovih orašastih plodova

Brazilski orah jedan je od najljekovitijih oraščića na svijetu. Zahvaljujući bogatim nutritivnim vrijednostima koje sadrži, brazilski orah ima brojne prednosti i dobrobiti za naše zdravlje.

Brazilski orah (lat. Bertholletia excelsa) vrsta je oraščića porijeklom iz Južne Amerike. Uglavnom raste na području amazonske šume, točnije na pirodnim zaštićenim staništima. Ne samo što je jedan od najljekovitijih oraha na svijetu, također je jedan od najskupljih.

Preporučeno za tebe

Brazilski orah bogat je nutritivnim svojstvima koja pomažu očuvanju našeg zdravlja. Posebno sadrži velike količine proteina, selena, magnezija, bakra, fosfora, mangana, željeza, kalcija te kalija.

Svaki od ovih sastojaka pomaže pri određenim zdravstvenim problemima zbog čega biste brazilski orah trebali konzumirati što češće. Savršen je kao lagani i zasitni međuobrok, ali ga mnogi vole dodavati i ljetnim salatama.

S obzirom na to što sadrži protein, kontrolira žudnju za hranom i pomaže pri reguliranju tjelesne težine. Osim toga, ova vrsta oraha također štiti zdravlje srca i krvnih žila, smanjuje kolesterol, sprječava stvaranje ugrušaka te jača metabolizam.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!