Vrt i sobno bilje
Sadnja cvijeća u rano proljeće - koje biljke posaditi s prvim suncem?
Pixabay

Sadnja cvijeća u rano proljeće mnogima je omiljena aktivnost s pojavom prvih zraka sunca. Doznajte s kojim se vrstama možemo igrati, a za koje se moramo strpiti

Za one zaljubljene u vrt i cvijeće, sadnja cvijeća u rano proljeće pravi je gušt unatoč nepovoljnim vremenskim priikama. Potrebno je imati dovoljno znanja i iskustva s cvijećem za proljetnju sadnju kako nam ne bi propalo. 

Proljeće je omiljeno doba godine, a duži dani daju nam priliku da se više bavimo vrtom i zelenilom. Ono što smo posaditi u jesen počinje cvjetati i boje nas zovu da nadogradimo vrt i balkon ukrasimo lončanicama.

Međutim, sadnja cvijeća u rano proljeće nije lak zadatak pa je bitno naučiti koje vrste cvijeća su pogodne za to doba godine. 

Sadnja cvijeća u rano proljeće

Za ovo je doba karakteristični proljetni mraz. Veliki je broj biljaka izrazito osjetljiv na tu pojavu pa ih je potrebno držati u zatvorenom prostoru ili ih zaštiti na drugi način, a isto vrijede i samo za sjeme. 

Sadnja u vrtu može uključiti lukovice, a ovisi o tome koliko je zemlja još hladna i zategnuta pa se mnogi tako odlučuju na izdržljive gladiole. Većina ljudi zasadi cvijeće u lončanice u zaštićenom prostoru pa ih presađuju kada zatopli. Uobičajen su izbor karanfili, potočnice i  cvijet lobelije. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

 

Reci što misliš!