Vrt i sobno bilje
Uzgoj cvijeća u kući - Najljepše cvijeće za uzgoj u kući
Pixabay

Cvijeće će uspijevati posvuda, u kuhinji, kupaonici, na hodniku, u radnoj i dnevnoj sob, ali treba poznavati i pročitati osnove za uzgoj cvijeća u kući

Stan ili kuća bez cvijeća je uvijek nedovršena i hladna. Stanu bez biljaka kao da nešto lijepo nedostaje. Sigurno niste tip osobe koja bi se njima stigla puno baviti, ali možete odabrati neku od ovih zahvalnih lončanica za uzgoj cvijeća u kući.

Savjeti za uzgoj cvijeća u kući​

Cvijeće za uzgoj u kući traži malo više pažnje, ali ako im se pruži dovoljno njege ono će uzvratiti svojom ljepotom te ukrasiti svaki životni prostor. Koji su savjeti za uzgoj cvijeća? 

Ako želite da vaše biljke u kući bujno cvjetaju potrebno ih je prihranjivati uz pomoć tekućeg gnojiva koje je bogato fosforom. Tekuće gnojivo treba koristiti za uzgoj cvijeća u kući te ga svakih 10-ak dana stavljati direktno na vlažnu zemlju nakon zalijevanja biljke.

Evo biljke koja će biti idealna za uzgoj u kući.

Orhideja se naprosto nametnula kao hit biljka u našim domovima. Mnogi misle kako se radi o izrazito zahtjevnoj biljci, za nju se lakše brinuti nego što mislite pa je s pravom uvrštavamo u najljepše cvijeće za uzgoj u kući.

Drvo novca ili krasula je biljka koja osim što je idealna za uzgoj u kući, privlači novac u kuću ( vjerovanje u japanskoj kulturi), a također spada među cvijeće koje nije zahtjevno za održavanje. Ubraja se u sukulente što znači da ima mesnate listove koji pohranjuju vodu, a može narasti do tri metra visine. Zalijevajte je po potrebi, kada primijetite suhu zemlju, ako pretjerate sa zalijevanjem, poručit će vam njezini listovi koji će početi opadati.​

Za uzgoj cvijeća u kući važno je odabrati i prikladan razmještaj, kako zbog dobrog napredovanja same biljke, tako i zbog ukupnog dojma koji ćemo postići unošenjem cvijeća u stambeni prostor.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!