Ostani doma
Vrt i sobno bilje
Indijanska banana razmnožavanje - otkrijte sve o uzgoju ukusne voćke
Flickr.com/Wendell Smith

Indijanska banana razmnožavanje bitan je korak za one koji žele uživati što dulje u oksuima fine voćke. Otkrijte sve što trebate znati o uzgoju egzotične vrste

Indijanska banana najčešće raste kao veliki grm ili drvo te doseže visinu od 15 metara. Zimi gubi lišće i ne rađa plodove, a krošnja je zanimljivog oblika piramide. Stablo možemo prepoznati i po potpuno glatkoj sivoj kori i velikim listovima. 

Cvjetovi ove biljke rastu u grozdovima ili pojedinačno, a plodovi se uvijek drže u grupicama i izrazito podsjećaju na banane. Indijanska banana razmnožavanje najbitnija je stavka za kvalitetne plodove.  

(FOTO: Pixabay)

Ispravno razmnožavanje biljke rezultirat će i boljim plodovima. Najčešće ih je po 5, a proces dozrijevanja prolaze na početku jeseni. Kora plodova mijenja se iz zelene u narančastu ili žutu. 

Uzgoj indijanske banane

Indijanska banana razmnožavanje nešto je teže od samog uzgoja. Za uzgoj joj jednostavno trebamo joj osigurati kvalitetno obogaćeno tlo, a može preživjeti mraz i ekstremno niske temperature.

Indijansku bananu možemo uzgajati iz sjemena ili sadnica. Za prvu opciju potrebna nam je duža zima, a sadnice možemo početi uzgajati u bilo koje doba godine.


Indijanska banana razmnožavanje

Indijanske banane najčešće nisu samooplodne pa razmnožavanje može biti teško. Iz tog se razloga uvijek sade minimalno dvije sadnice banana, a najbolje je zasaditi 3, 4 u slučaju da neke ne uspiju. 

 ​Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!