Vrt i sobno bilje
Biljke u proljeće: koje se biljke sade u proljeće?
Davor Javorovic/PIXSELL

Biljke u proljeće se sade tri mjeseca, u ožujku, travnju i svibnju. Evo koje se biljke sad u proljeće

Biljke u proljeće - Ožujak
Biljke u proljeće i njihova sadnja započinje tijekom ožujka u zaštićenim prostorima kada je vrijeme za sadnju presadnica rajčice, patlidžana, paprike i krastavaca. Za bolji i kvalitetniji prinos postavlja se folija za malčiranje, a presadnice se njeguju pravilnim zalijevanjem, prozračivanjem i ishranom. Provodi se zaštita povrća od bolesti i štetnika. Na otvorenom prostoru siju se bob-mahunar, cikla, grašak, pastrnjak, mrkva, peršin, šparoga, crni korijen, blitva, rotkva, rotkvica, špinat. Na otvorenom polju sade se kupus, kelj i salata.

Biljke u proljeće - Travanj
Tijekom travnja provodi se priprema presadnica za izlazak na polje što znači često provjetravanje i snižavanje temperature u plastenicima. Prihranjuje se ranije sađeno povrće. Na otvorenom prostoru siju se brokula, cikla, mahuna, mrkva, krastavci, lubenice, dinja, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice, podzemna koraba, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus, kelj, korabica, šparoga, poriluk, salata.

Biljke u proljeće - Svibanj
U svibnju se siju peršin, cikla, poriluk, mahuna, mrkva, krastavac, brokula, kupus, kelj-pupčar, cvjetača, podzemna koraba, rotkva, tikvice, korabica, crni korijen, salata i kukuruz. Sade se rajčica, patlidžan, celer, krastavci tikvice , salata. Provodi se zaštita protiv svih nametnika na povrću

Tu su još i mnoge biljke koje nismo spomenuli, a o kojima ćemo detaljnije govoriti drugom prilikom, ali sadnj biljaka u proljeće je sadnja koja obuhvaća najveći broj povrtlarica.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!