Vrt i sobno bilje
Sadnja cvijeća u žardinjere: zaljubite se u ovaj način sadnje biljaka
Pixabay

Sadnja cvijeća u žardinjere postaje sve popularnije, a kako i ne bi bilo kada se odlikuje jednostavnošću i ljepotom. Otkrijte sve o sadnji cvijeća na ovaj način

Neki nisu ni sigurni što je sadnja cvijeća u žardinjere, a drugi su već veliki obožavatelji te metode. Radi se o posudama raznih oblika i veličina u koje se može saditi cvijeće bilo koje vrste, a siguno ste ih vidjeli ispred određenih restorana ili kafića. 

No, nedostatak je što sadnja cvijeća u žardinjeri nerijetko završi suhom biljkom nakon dva mjeseca. To se može izbježi uz nekoliko pravila kod punjenja žardinjere i sadnje biljke. 

Ključno je izabrati pravu žardinjeru. Ona bi trebala imati dovoljno prostora za biljku te velike rupe na dnu kroz koje višak vode može izaći. Tako se spriječava truljenje korijena. Sadnja cvijeća u žardinjeri treba se obaviti na istoj dubini kao što je biljka bila u tlu. Zemlju oko biljke treba stvrdnuti, a samu biljku malo izvući gore kako korijen ne bi u potpunosti bio pod zemljom. 

Sadnja cvijeća u žardinjere završava se obilnim zalijevanjem. Kasnije je biljku potrebno okopati, njegovati prihranom te zaštititi na zimu. 

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!