Ostani doma
Vrt i sobno bilje
Priprema tla za sadnju borovnice
Pixsell

Znate li kako se obavlja priprema tla za sadnju borovnice? Ako se spremate za uzgoj ovog bobičastog voća onda će vas zanimati kako treba teći priprema tla za sadnju borovnice


Ako uzmemo u obzir da je sadnja borovnice isplativa investicija, bilo da ih sadite za prodaju ili za vlastite potrebe, onda znamo i da je važna priprema tla za sadnju borovnice.  

U nastavku donosimo više informacija o tome što je dobro znati prije sadnje, kako održavati nasade te što možete učiniti kako bi sadnja borovnica donijela što bolje prinose, a posebno o tome kakva je priprema tla za sadnju borovnice.

 

Preporučeno za tebe

Preporučena pH vrijednost tla je između 3,4 i 6,5, dok se vrijednosti od 4 – 5,2 smatraju idealnima za uzgoj borovnice. 
Ako je kiselost tla između 5,2 i 6,5, sadnja borovnica je moguća uz prilagodbu, odnosno dodavanje željeznog ili magnezijevog sulfata. 

Priprema tla za sadnju borovnice je takva da se zemlja prethodno obrađuje otprilike 20 cm u dubinu te najmanje 1,2 metra u širinu. Uobičajeni razmaci za sadnju visokogrmolikih vrsta borovnice su 3 metra između redova te 1,2 metra u redu između biljaka. U svaku se rupu prije sadnje treba staviti jedna do dvije lopate treseta. 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!  

Reci što misliš!