Ostani doma
Vrt i sobno bilje
Održavanje lavande: Kako pravilno uzgajati lavandu
Pixabay

Lavanda se koristi za zdravlje, kozmetiku, ljepotu, ali i ukrase. Možete je uzgojiti i u svom vrtu, a u nastavku saznajte sve savjete za uspješno održavanje lavande

Lavanda se koristi kako za zdravlje, tako i za ljepotu. Iako je rasprostranjena diljem Mediterana, lavanda se može uzgajati svugdje ako se za to osiguraju potrebni uvjeti.  Najčešće kupujemo gotovu biljku ili proizvode od lavande, no možete je uspješno uzgojiti i sami. U nastavku saznajte kako da uspješno provedete održavanje lavande.

Lavanda uspijeva samo na punom suncu. Posadite ju negdje gdje će dobiti minimalno 8 sati sunca dnevno. Bilo bi dobro ovo imati na umu ako je vaša lavanda u stanu. Isto tako, ako biljke držite u posudama, trebat će ipak manje sunca ako ih ne možete zalijevati često. 

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Nadalje, za održavanje lavande je važno znati da je ona posebno otporna na sušu kada malo poraste i kada se već dobro razvije. Ipak, tijekom prve godine je treba dobro zalijevati, posebno kod najvrućih ljetnih dana. Ne zaboravite zalijevati lavandu i u jesen i proljeće ako dođe suša.

Vlažna klima može učiniti biljku osjetljivijom na trulež korijena i slične bolesti. Dobra cirkulacija zraka i pravilno isušivanje lavande može povećati vaše šanse za uspjeh.

Sada znate sve o temi održavanje lavande.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!