Ostani doma
Vrt i sobno bilje
Mini suncokret: Kako posaditi suncokret u tegli?
Pixabay

Svake godine sve više i više ljubitelja cvijeća sadi suncokret u svoj vrt, ali i sadnja mini suncokreta je sve veći hit

Suncokret je predivan vrtni cvijet koji daje poseban ugođaj u vrtu ili na balkonu i terasi, ukoliko sadite niže vrste u cvjetnjake. Biljka naraste 40 - 60 cm a poneke i znatno više, ovisno od vrste, no postoji i mini suncokret koji se može saditi u tegli.

Mini suncokret je jednogodišnja biljka kojoj je potrebno 6-8 sati sunčeve svjetlosti svakog dana i vrlo je jednostavan za uzgoj. Sadnja suncokreta u tegli vrlo je jednostavna.

S obzirom na to da se radi o jednogodišnjoj biljci, ne morate da brinete o tome kako će prezimiti i da tražite zatvoren prostor u kojem će boraviti tijekom zime. Sadnja suncokreta u tegli ne bi trebala početi sve dok ne prođe posljednji mraz. Tijekom vrelih ljetnih dana vodite računa da osigurate dodatno zalijevanje kako ne bi uvenuo. 

Sadnja suncokreta u tegli će sigurno zanimati sve ljubitelje suncokreta. Preporučuje se preduzgoj, sadnja suncokreta u tegli, u lončićima (početkom travnja). A na otvoreno se može sijati u svibnju.

Prilikom sadnje, preporučuje se da se zajedno posade 3 sjemenke, a kad isklijaju, dvije slabije razvijene individue se iščupaju. Suncokret slabo podnosi presađivanje, ali ako se presađuje to je najbolje uraditi zajedno sa korijenovom balom. Razmak između biljaka mora da bude 50 - 60 cm, kako bi se biljkama osiguralo dovoljno sunca sa svih strana. 

Sada znate kako posaditi mini suncokret

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!