Ostani doma
Zanimljivosti
Vrste božićnih jelki: Koje božićno drvce odabrati
Pixabay

Danas postoji sve više vrsti božićnih jelki, a mi vam donosimo one najomiljenije i najljepše

Bliži se Božić, a vi ne znate koje božićno drvce odabrati? Da bismo vam u tome pomogli, za vas smo izdvojili najljepše vrste božićnih jelki.

Nema Božića i božićnih blagdana bez najvažnijeg blagdanskog ukrasa – božićnog drvca. Danas postoji sve više vrsti božićnih jelki, a sve se one po nečemu međusobno razlikuju. Jedna od najomiljenijih božićnih jelki još je uvijek obična smreka. Obična smreka stabilno je i uspravno drvce, vrlo visoke kvalitete. Raste relativno brzo, a jedna od prednosti ove jelke je ta da se jednostavno oblikuje rezidbom. Cijenom je najpristupačnija, a ima i najintenzivniji miris od svih ostalih jelki.

Osim obične smreke, sve više ljudi za božićno drvce odabire srebrnu smreku. Ova vrsta smreke specifična je po iglicama srebrne boje, zbog čega je odličan odabir za sve one koji ne žele ''običnu'' božićnu jelku. Ima nevjerojatnu gustoću grana. Što se tiče cijene, srebrna smreka nešto je skuplja od obične smreke.

Kavkaska jela još je jedna vrsta omiljenih božićnih jelki, poznata prvenstveno po izdržljivim iglicama. Naime, dok smreki iglice počnu ispadati već pri samom rezanju, kavkaska jela nije toliko osjetljiva. Kavkaska jela nešto je skuplje drvce, ali se zbog njezine izdržljivosti isplati kupiti.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!