Zanimljivosti
Zabranili mobitele čak i na školskim odmorima kako bi socijalizirali učenike
Thinkstock

Današnji đaci uopće ne znaju kako kako je živjeti bez mobilnih telefona i društvenih mreža. To, smatraju stručnjaci, uvelike narušava njihovu socijalizaciju

Učenici u Francuskoj u školske se klupe vraćaju bez mobtela. Naime, francuske vlasti zabranile su korištenje mobitela u osnovnim školama, a ovu odluku mogu provoditi i srednje škole, ukoliko to žele.

Mobiteli su zabranjeni na nastavi već čitavo desetljeće, no zabrana se sad proširila pa ih đaci ne smiju koristiti ni na školskim odmorima. Procedura je takva da svoje mobilne uređaje đaci po dolasku u školu stišavaju i zaključavaju u ormariće. Postoje iznimke, a a to su djeca s invaliditetom, koja svoje mobitele smiju držati kod sebe.

Svrha zabrane korištenja mobitela u školama je potaknuti djecu dase socijaliziraju, fokusiraju na nastavu i da se 'skinu' s društvenih mreža.

"Djeca se danas uopće ne igraju u školama. Na odmorima svatko gleda u svoj uređaj. Nema smijeha, galame. S edukacijskog gledišta to je veliki problem", poručio je ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!