Zanimljivosti
Upoznajte Marka - fotografa koji od vjenčanja radi filmsku bajku

Na njega smo slučajno 'naletjeli' na društvenim mrežama i odmah nas je osvojio. Provjerite zašto

Fotografije vjenčanja - uspomene koje život znače. Premda će mnogi reći kako je ova prethodna rečenica suvišna i malo pretjerana, svi oni koji su imali sreće da zajedno sa srodnom dušom uplove u bračne vode, itekako znaju kako su fotografije s vjenčanja jako važne.

Fotografije vašeg vjenčanja ostat će trajna uspomena na najsretniji dan u vašem životu. I zato prilikom odabira fotografa treba posebno paziti, a kada se odabir već dogodi, onaj koji će vas fotografirati mora vas dobro i upoznati jer tek tada mogu nastati spontane i prirodne fotografije koje će vas podsjećati na taj sretan trenutak kada ste voljenoj osobi rekli 'da'.

Preporučeno za tebe

Da bi vam malo olakšali izbor fotografa, predstavljamo vam Marka Đurina, fotografa koji na jedinstven i nesvakidašnji način bilježi najbolje trenutke vašeg najsretnijeg dana.Na Marka smo sasvim slučajno 'naletjeli' na društvenim mrežama i odmah shvatili da je, kako kaže jedna popularna pjesma, totalno drugačiji od drugih. Jer, letimičnim pregledom njegove Facebook stranice i Instagram profila, vidljivo je da Marko ima specifičan način bilježenja spontanih trenutaka u kojima se mladenci nalaze...

"Inspiraciju izvlačim iz filmova, filmske fotografije i umjetnosti. U postprodukciji, volim naglasiti temu, dati joj smisao i osigurati pomalo mističnu i intrigantnu atmosferu.  Sviđa mi se kada sve ostane prirodno", kaže nam Marko Đurin.Markov stil je, kaže, kombinacija dokumentarističke i umjetničke fotografije.

"Cilj mi je uhvatiti spontane trenutke bez moga uplitanja u bilo kojoj situaciji. Kao što bi moji klijenti rekli - na vjenčanju je bio kao ninja u stealth modu. Bilo je gotovo kao da nikada nije bio tamo, jer je bio toliko diskretan, ali je uhvatio svaki trenutak koji nas vraća na taj dan svaki put kada gledamo fotografije" ističe Đurin. No, kako bi Marko došao do ovakvih fotografija, kaže, želja mu je bolje upoznati svoje klijente.

"Prije svega, informiram se o svojim klijentima na razne načine. Obično, prije vjenčanja se nekoliko puta nađemo u opuštenoj atmosferi i razgovaramo, kako bi ih što bolje upoznao i tako prikupio dragocjene podatke o njima, što vole, što im je hobi, kako provode svoje slobodno vrijeme... Dakle, mene zanima sve o njima... Ono što je u svemu najbolje je da sam s nekima od njih i nakon obavljenog "posla" postao prijatelj i nastavili smo se družiti", govori nam Marko Đurin.Iza Marka je na desetke vjenčanja i na tisuće fotografija, puno zadovoljnih klijenata koji su nakon svega postali i njegovi prijatelji. A svega toga, kaže Marko, ne bi bilo bez jedne, možda i najvažnije stvari - ljubavi."Ovaj posao radim s velikom količinom ljubavi i predanosti. Jasno će na kraju razgovora za portal Život i stil Marko Đurin.

A baš to Marka, očito, čini posebnijim od drugih...Ako želite vidjeti više fotografija Marka Đurina, pogledajte OVDJE.

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!