Zanimljivosti

Malo je oslabila ali i dalje se dobro drži. Hrvatska predsjednica je 47. najmoćnija žena svijeta - objavljeno je na poznatoj Forbesovoj listi

Iako je doživjela lagani pad u odnosu na prošlu godinu, poznati američki poslovni časopis Forbes smjestio ju ispred nekih velikih svjetskih zvijezda. Prošle godine 39. Ove - 47. najmoćnija žena svijeta.

Evo i zašto!  Ona je najmlađa predsjednica Hrvatske ikad, kao i prva žena izabrana na taj položaj. Za vrijeme Svjetskog prvenstva, iskoristila je izboreno drugo mjesto svoje zemlje za unaprjeđivanje odnosa, posebno s Rusijom i predsjednikom Putinom.

Navode i da se ove godine morala očitovati o optužbama da je hrvatska vlada sve tolerantnija prema ekstremnim nacionalistima. A nisu izostavili ni podatak da je nekad bila veleposlanica u SAD-u i pomoćnica generalnog tajnika NATO-a.

Osmu godinu zaredom najmoćnija na svijetu je njemačka kancelarka Angela Merkel. Iako je najavila da joj je ovaj mandat posljednji. a drugom mjestu britanska je premijerka Theresa May, na trećem direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagard. Ispred hrvatske predsjednice  je televizijska zvijezda Oprah Winfrey, kćer američkog predsjednika - Ivanka Trump i engleska kraljica Elizabeta Druga

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!