Zanimljivosti
Vrhunac sreće doživimo samo dva puta u životu: saznajte koje nam ga godine donose
Thinkstock

Je li uopće moguće odrediti koji je životni period najljepši? Očito je, a dešava se dva puta

Iako svaki period u životu treba cijeniti, s vremenom su se razvile ustaljene norme o tome koje su godine najbolje i najljepše. Najčešće čujemo onu "studentski život je najljepši dio" ili "tridesete su nove dvadesete", stoga, je li uopće moguće odrediti koje su najbolje godine? 

(FOTO: Pixabay) 

E pa netko je uspio. Naime, provedeno je istraživanje na 23 000 Nijemaca u dobi od 17 do 85 godina, a znanstvenici su pokušali otkriti u kojim su godinama života ljudi najsretniji

Istraživači su pitali ispitanike koliko su trenutno zadovoljni svojim životom i što misle koliko će biti njime zadovoljni za pet godina (kada su ih ponovno intervjuirali).

Rezultati su pokazali kako sreća prati krivulju u obliku slova U - vrhunac sreće je u 23. godini, a nakon toga u 69. godini života.

(FOTO: Thinkstock)

"Čini se da se zabavne rane dvadesete godinem kada tek započinjete karijeru i odrasli život, mogu mjeriti samo s veseljem odlaska u mirovinu kad nakon godina i godina rada napokon dobijete vrijeme za odmor i posvećivanje svojim interesima", rekli su znanstvenici.

 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!