Zanimljivosti
Žena se počne 'pretvarati' u svoju mamu u 33. godini?
www.profimedia.hr

Za mnoge žene ideja da sve više počnu psihički i fizički sličiti na svoju mamu nije baš privlačna, ali novo istraživanje pokazuje da je ipak tako

Novo istraživanje iz Velike Britanije sugerira da je neizbježno da žena u nekim godinama sve više sliči svojoj mami. Studija pokazuje da kad žena napuni 33. godine života službeno se pretvara u svoju mamu, uzimajući u obzir njezine navike, ukuse i stavove za koje vjerojatno misli da nisu isti. 

Ovo osobito vrijedi za žene koje su nedavno dobile prvo dijete, prosječna dob rađanja u Velikoj Britaniji je 30.05 godina.

Današnje mlade žene su puno slobodnije Zašto danas 30-godišnjakinje izgledaju puno mlađe nego prije?

Istraživanje je proveo Harley Street Surgeon, a dr. Julian De Silva razgovarao je s 2000 muškaraca i žena kao dio studije. Zaključio je da više od polovice žena u ranim tridesetim godinama ponašalo kao njihova majka, u odnosu na mlađu dob dok su proživljavale period pobune. 

Ovo ponašanje uključuje usvajanje istih rečenica, sudjelovanje u istim hobijima, čak i  gledanje istih televizijskih emisija kao i njihove mame. 

I muškarce čeka ista sudbina

Otkriveno je da muškarci počinju "pretvarati" u svoje očeve u sličnoj dobi, oko 34. godine, počinju voljeti istu glazbu kao i njihovi očevi i zauzimaju iste političke stavove.

Kao što sve više karakteno sličimo na svoje roditelje u određenoj dobi, to se događa i s fizičkim izgledom. "Svi se pretvaramo u svoje roditelje u nekom trenutku našeg života i to je nešto što trebamo slaviti", objašnjava dr. De Silva te dodaje da je to jedan od razloga zašto je ovo prosječna dob kad većina ljudi prvi put ide na estetski zahvat, što vrijedi za oba spola.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!