Ostani doma
Zanimljivosti
Moguće je preživjeti ponedjeljak! Istraživanje otkrilo trik koji čini početak tjedna lakšim
Pixabay

Tajna dobrog ponedjeljka zapravo leži u tome kako provedemo vikend

Jutarnji scenarij ponedjeljkom svima je dobro poznat: prije kave jednostavno ne funkcioniramo. Iako zvuči neobično, ponedjeljak je moguće preživjeti uz jedan trik. Tajna leži u vašem stanju uma. 

Naime, istraživanje je dokazalo da tretiranje vikenda kao 'mini godišnjeg odmora' može značajno pridonijeti tome kako 'preživljavamo' cijeli tjedan. Ključ je u tome da maksimalno iskoristimo vikend, ali za to je prvo potrebno potpuno promijeniti navike i način na koji doživljavamo dva slobodna dana u tjednu. 

Tako ćete lakše prihvatiti dolazak ponedjeljka i izbjeći ćete cjelodnevni stres.

Evo kako si pretvoriti vikend u godišnji i lakše preživjeti početak tjedna.

(FOTO: Thinkstock)

 

1. Nemojte stavljati sastanke i rokove na ponedjeljak

Preživjeti početak tjedna posebno je teško jer signalizira povratak u rutinu. Šokantan prijelaz s vikenda postaje još intenzivniji, ako ponedjeljak natrpamo sastancima i obvezama. 

Ako imate važne rokove u ponedjeljak, nećete se uspjeti opustiti preko vikenda. Pokušajte maksimalno iskoristiti subotu i nedjelju tako da si ne natrpavate raspored prvi dan u tjednu.

2. Usredotočite se na sebe 

Preko tjedna ćete svoju pažnju vjerojatno morati posvetiti poslovnim suradnicima, obitelji i djeci. Nemojte zaboraviti uzeti neko vrijeme za sebe. Preko vikenda izdvojite dio dana za stvari koje će vas opustiti.

To može biti čitanje, pisanje, wellness kupka i ostalo. Na taj ćete način kvalitetnije iskoristiti vikend i biti opušteniji početkom tjedna. 

3. Počnite meditirati

Na meditaciju se treba naučiti i prvih vas par puta vjerojatno neće oboriti s nogu svojim efektima. Međutim, jednom kad se uhodate, pitat ćete se zašto niste ranije počeli meditirati.

U tih nekoliko minuta potpuno ćete s uma maknuti obveze, a to će vam dati novu perspektivu jednom kad ih počnete obavljati. 

4. Prepustite nekome svoj mobitel

Vikend bi trebao biti vrijeme kad ste posvećeni sebi, a mobitel nam pritom nikako ne pomaže. Štoviše, bombardirani ste obavijestima, a mnogi si ne mogu pomoći pa provjeravaju poslovne mailove. 

Odmaknite se od svojih smartphonea i dopustite si da vas ništa ne podsjeća na obveze koje vas čekaju u ponedjeljak. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!