Ostani doma
Zanimljivosti
Znanstveno dokazano: Ova osobina je povezana s duljim životnim vijekom
www.profimedia.hr

Ne kaže se bez veze da je nekome čaša napola puna, a nekome napola prazna. No, čini se kako je ovima s napola punom čašom i životni vijek duljeg trajanja

Sigurno smo da ste barem jednom na internetu tražili načine kako živjeti dulje. E pa imamo dobru vijest ako ste jedna od tih osoba. 

Naime, znanstvenici sa Medicinskog sveučilišta u Bostonu nedavno su otkrili kako je ključan savjet za dulji život što veći optimizam

(FOTO: Thinkstock) 

Studija je uključila 69 744 žene i 1429 muškaraca te je istraživala njihove razine optimizma kroz 10 godina kod žena i 30 godina kod muškaraca. 

Rezultati su pokazali kako su osobe s višom razinom optimizma imale od 11 do 15 posto dulji životni vijek te od 50 do 70 posto veće šanse za dostizanje 85. godine života. 

Znanstvenici smatraju kako optimistični ljudi mogu učinkovitije balansirati svoje emocije te se lakše udaljiti od stresa koji im se u svakodnevnici nameće. No, bez obzira na razlog, čini se kako postoji poveznica između pozitivnog pogleda na život i njegove duljine općenito.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!