Zanimljivosti
Jennifer Aniston otkrila tajnu dobrog izgleda, a stručnjakinja objasnila je li dobar njezin način prehrane
www.profimedia.hr

Mnoge slavne osobe održavaju svoj izgled skupocjenim tretmanima, pa čak i operativnim zahvatima

Jennifer Aniston duguje svoju vitalnost i mladolik izgled snažnoj disciplini kada se radi o prehrani i vježbanju. 50-godišnja Aniston drži se režima koji već neko vrijeme jako popularan: 16-satnog dnevnog posta, svakodnevno konzumira zelene sokove i trenira šest dana u tjednu. Velika zvijezde sebi dozvoljava "dan varanja", jedan dan u tjednu, kako bi mogla pojesti ono što voli, što u Jenniferinom slučaju znači sok od celera. Također, ne započinje dan s doručkom.

"Prakticiram isprekidani post, tako da ujutro nema hrane", rekla je Jennifer Aniston za Radio Times. "Primijetila sam veliku razliku kada sam 16 sati bez hrane. Samo ujutro pijem kavu i zeleni sok", dodala je. Jennifer je rekla da odradi pet treninga svaki tjedan, a čak i kad ne posti dan započinje dan sokom od celera, nakon čega slijedi meditacija i vježbanje.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Ovaj način prehrane naziva je 16:8 prehrana i nije za svakoga kako naglašava nutricionistkinja Susie Burrell za Daily Mail, ali i da to nije lagano. Prehrana 16:8 znači da osoba posti 16 sati dnevno, a slobodno jede osam sati, što je obično između 10 i 18 sati tijekom dana.

Uz gubitak težine, vjeruje se da povremeni post poboljšava razinu šećera u krvi, pojačava rad mozga i produljuje životni vijek. "Umjesto da večerate u 20 sati i ne jedete ništa do 12 sati idući dan, bolje rezultate ćete postići ako večerate između 17 i 18 sati i idući obrok konzumirate između 9 i 10 sati sljedeće jutro. Tako ćete iskoristiti metaboličke prednosti konzumiranja kalorija u prvoj polovici dana", kaže dalje Burrell.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!