Zdravlje
Stomatolozi otkrili nekoliko trikova za zdrave i bijele zube
Pixabay

Zube treba redovito prati kako bi bili zdravi, no postoji još nekoliko stvari na koje treba obratiti pozornost kada je u pitanju oralna higijena

Oralna higijena ključna je za zdravlje zubi, no isto je  važno što jedemo i pijemo te još neki detalji za koje vjerojatno mislite da nemaju veze sa zubima, primjerice - plivanje u bazenu.

(FOTO: Pixabay)

Portal Bright Side prikupio je savjete stomatologa o pravilnoj njezi usne šupljine. Kažu, zube ne treba prati odmah poslije jela, nego pričekati 30 - 40 minuta.

Razlog tome je taj što ćete ih lakše oprati i manja je vjerojatnost da ćete oštetiti zubno meso. Naime, odmah nakon jela zubno je meso mekanije i osjetljivije, no inače.

Kada plivate u bazenu vodite računa da vam voda ne ulazi u usta. Za dezinfekciju bazena koriste se tvari koje su preagresivne i štetne za zube.

Kofein, osim što čini zube žućima, loše djeluje na caklinu, stoga pijte kavušto jekraće moguće. 

(FOTO: Pixabay)

Kada perete zube, posvetite se samo toj radnji. Nemojte ih prati pod tušem. Stomatolozi preporučuju da pustite neku dobru glazbu, osobito ako ste u fazi da svoje klince učite oralnoj higijeni. Tako ćete osigurati da im pranje zuba bude zabavno i da traje potrebne tri minute. 

Za kraj, no ne manje važno. Izbacite šećer iz prehrane. Za Grica i Greca odavna smo svi čuli. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

 

Reci što misliš!