Ostani doma
Zdravlje
Saznajte tajnu u borbi protiv prehlada i gripa: postoji namirnica koja će vas zaštititi od virusa
Thinkstock

Umjesto da zimske dane provedete bolujući u krevetu, preduhitrite viruse i bakterije

Svatko od nas zna onu jednu osobu koja nikada nije bolesna. Vjerojatno vas zanima kako joj to uspijeva, a jedan je liječnik za portal Prevention otkrio u čemu je tajna. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Preporučeno za tebe

Naime, Steven R. Bowers je proveo istraživanje u kojem je ispitao veliku količinu ljudi o tome kako uspijevaju ostati zdravi bez obzira na to što svi u njihovoj okolini počnu kašljati i šmrcati

Osim što su naveli kako u vrijeme gripa i prehlada češće peru ruke i izbjegavaju mjesta gdje se nalazi previše ljudi, jedna od najvećih tajni leži u jednoj namirnici koju su svi konzumirali. Iako će mnogi sada pomisliti kako je riječ o jabukama, varate se. Ako želite sačuvati zdravlje kroz cijelu godinu, konzumirajte jogurte koji sadrže probiotike.

(FOTO: Thinkstock)  

Probitici su zdrave bakterije i gljivice koje jačaju imunitet te stvaraju prevenciju prema bolestima kao što su prehlade i gripe. 

U slučaju da niste fan jogurta, probiotike možete konzumirati i na drugačije načine. Postoje suplementi koje pomiješate s vodom i dobijete otopinu za piće. Isplati se pokušati jer ipak je bolje spriječiti nego liječiti. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!