Zdravlje
Čaj za koji vjerojatno nikad niste čuli pravi je supernapitak za zdravlje
Pixabay

Što kad bi svi naši vitamini i suplementi stali u jednu šalicu čaja? Otkrijte prirodno rješenje za cijelo tijelo

U borbi između čaja i kave, gotovo je uvijek više kavoljubaca. Međutim, čaj za koji nikad niste ni čuli mogao bi vas motivirati na redovito ispijanje šalice čaja. 

Radi se o pu-erh čaju koji, tvrdi liječnik Marvin Singh za mindbodygreeen, ima pregršt beneficija za zdravlje. Pu-erh čaj zapravo je oksidirana verzija čaja koji postaje sve bolji s vremenom. Funkcionira kao vino - što starije, to kvalitetnije, a upravo zato može koštati pozamašnu svotu novca. 

Ima manju količinu antioksidanta od zelenog čaja, ali mnogi ljubitelji ovog napitka tvrde da pu-erh igra nevjerojatnu ulogu u gubitku kilograma, redukciji kolesterola, kardiovaskularnom zdravlju i razinama šećera u krvi. 

(FOTO: Thinkstock)

Kako pu-erh djeluje na zdravlje?

Ovaj čaj sadrži pregršt mikroorganizama kojima pozitivno djeluje na rad crijeva te imunitet. Bogat je vitaminima B1, B2, C i E, a obiluje i kalijem, magnezijem, kalcijem i željezom.

Nedavna je studija čak otkrila da pu-erh štiti živčane stanice, a istraživanje provedeno na štakorima dokazalo je da smiruje napadaje eplilepsije. 

Posebno je mnogo pažnje dobila studija koja je dokazala na pu-erh može pomoći u gubitku kilograma na način da promovira nastanak bakterije Akkermansia muciniphiliae koja regulira dijabetes, pretilost i metaboličke procese.

Veliku ulogu čaj igra i za one kojima je cilj održati stabilne razine šećera u krvi. Jedna je studija čak otkrila da bi pu-erh čaj mogao biti učinkovitiji od lijekova za dijabetes nakon jela bogatog ugljikohidratima. Čaj ima i manje nuspojava pa tako ne izaziva nadutost, proljev, napuhavanje itd. 

Najbolje od svega je što se radi o potpuno prirodnom rješenju. 

Pročitajte još:

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!