Ostani doma
Zdravlje
Jednostavna joga poza koja prirodno ublažava glavobolje
Thinkstockphotos.com

Jogom opustite mišiće i uklonite tenziju u tijelu, a posebno će vam goditi jedna poza

Glavobolje su postale sastavni dio svakodnevice mnogih zbog užurbanog tempa i smanjene kvalitete života. Iako je najlakše posegnuti za ibuprofenom i ostalim tabletama, postoje prirodne metode koje mogu pomoći. 

Jedna od njih je joga. Poznato je da ova tjelovježba za tijelo i um ima brojne prednosti za zdravlje. Smiruje nas, opušta i potiče bolju cirkulaciju. No, jedna poza čini čuda za one koji pate od glavobolja - poza djeteta odnosno child's pose.

(FOTO: Thinkstock)

Sastavni je dio gotovo svake seanse joge. Opušta kralježnicu, ramena i vrat, a u isto vrijeme šalje krv u mozak. Uklanja tenziju u zagrčenim mišićima te dolazi do trenutnog olakšanja. Jednostavno kleknite na koljena te položite glavu na pod te ispružite ruke kako biste ispravili kralježnicu. 

Osim za glavobolju, ova je poza idealna i za mnoge druge funkcije u tijelu. 

Smiruje nas

Odmaranje glave na strunjači ima trenutačno opuštajući efekt na mozak. 'Sklupčani' položaj šalje mozgu signal da smo sigurni i da je u redu opustiti se i maknuti fokus. 

Odlična je za probavu

Djetetova poza u kojoj su koljena bliža jedno drugom tako da se trbuh odmara na njima je odličan način za masažu unutarnjih organa koji mogu potaknuti probavu. Duboko i polako dišite tako da pogurate abdomen u noge, a zatim ga ponovno uvucite. Izuzetno je korisno za osobe koje pate od napuhavanja i plinovitosti.

Otvara kukove

Kao i donji dio leđa, kukovi zarađuju najviše pritiska u svakodnevnom životu. Dugotrajno sjedenje može ukočiti mišiće u tom području što utječena držanje i uzrokuje bol. Kako biste taj problem riješili, raširite koljena u djetetovoj pozi kako biste rastegnuli kukove. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!