Zdravlje
Mama sinu spasila život jer nije ignorirala crveni trag na njegovoj ruci
Facebook/Alexandra Ruddy

'Osjećala sam se malo neugodno što ga vodim liječniku zbog toga, ali kada je liječnik vidio rekao je da sam dobro učinila', kaže Alexandra

Mama osmogodišnjeg dječaka iz Velike Britanije podijelila je na Facebooku svoje iskustvo u nadi da će spasiti živote. Njezina priča postala je viralna. Naime, odluka da odvede sina hitno u bolnicu jer joj se rana koju je "zaradio " u ZOO-u nikako nije sviđala, se pokazala spasonosnom. 

 

"Rana nije izgledala inficirano. Postala je veća i to me brinulo, ali izgledala je uredno.  Jučer, dok smo išli na plažu pokazao mi je ruku. Nisam bila sretna kada sam primijetila da se crveni trag spušta niz venu. Provjerila sam njegov lakat i bilo je isto. Osjećala sam se malo neugodno što ga vodim liječniku zbog toga, ali kada je liječnik vidio to rekao je da sam dobro učinila te odmah reagirao", govori majka. Ispostavilo se da je riječ o sepsi. "To nije nešto što možete ostaviti do ponedjeljka, dok se liječnici ne vrate u svoje ordinacije", dodaje žena. Dječak je dobio antibiotike i oporavlja se. 

"Ako primijetite kod sebe ili svog djeteta crvenu liniju koja se proteže od rane na venu  odmah otiđite liječniku. Nadam se da će moj post pomoći nekome, kao što je je post koji je objavio moj prijatelj prije dvije godine, pomogao meni", zavšrava ova mama. 

Sepsa ili trovanje krvi ekstremna je rekacija tijela na infekciju i stanje je koje može završiti smrću. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!