Ostani doma
Zdravlje
Kratko drijemanje je važno za sreću, ali pazite da ne pretjerate
Thinkstock

Znanstvenici su otkrili vezu između kratkog drijemanja i sreće - kao da nam je potrebno puno uvjeravanja

Spavanje je općenito važno za veću produktivnost, ali i za zdravlje. Kvalitetno spavanje štiti nas od srčanih bolesti, ali kratko spavanje tijekom dana također ima veliku važnost za nas. 

"Prethodna istraživanja pokazala su da nam spavanje ispod 30 minuta poboljšava fokusiranost, produktivnost i kreativnost, a ova nova otkrića sugeriraju da biste mogli biti sretniji ako kratko drijemate", kaže profesor Richard Wiseman sa Sveučilišta u Hertfordshireu za Independent.

>>> Spavanje pred upaljenim televizorom - deblja!

(Foto: Pixabay)

"Međutim, dulje spavanje povezano je s nekoliko zdravstvenih rizika i to je u skladu s našim rezultatima", kaže dalje. U istraživanju za Međunarodni festival znanosti Edinburgh sudjelovalo je 1000 ispitanika i odgovarali su na pitanja psihologa o drijemanju. Rezultati su pokazali da se 66 posto ispitanika koji su kratko drijemali osjeća sretno, dok je među osobama koji duže drijemaju 56 posto sretnih, a ovo pokazuje dobrobiti drijemanja.

>>> Kako bolje spavati: savjeti za bolji noćni san

Također je pokazalo da mlađe osobe dulje spavaju tijekom dana, 43 posto ispitanika u dobi od 18 do 30 godina spavalo je dulje, a samo 30 posto osoba koje su imale preko pedeset godina činile su isto.

>>> Ipak je važno spavati osam sati - otkrijte kako to utječe na vaš organizam

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!