Zdravlje
Dijabetes tip 2: Dodajte ovaj začin u prehranu i snizite šećer u krvi na prirodan način
Pexels

Dijabetes tip 2 zapravo je dugoročno medicinsko stanje koje može drastično utjecati na kvalitetu života. Srećom, male promjene mogu olakšati kontroliranje krvnog šećera, a jedan začin posebno je koristan

Dijabetes ovog tipa znači da gušterača ne može proizvesti dovoljno inzulina i kontrolirati razine šećera u krvi. Ako se stanje ne stavi pod nadzor, riskiramo opasne srčane bolesti. No, prilagodba prehrane je ključna. 

>> Dijabetes: Zašto se razina šećera podiže ujutro? Može li se pomoći?

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Jedan od začina koji značajno pomaže je cimet. Radi se o prirodnom začinu koji se koristi u kuhanju i pečenju, a sve je više povezan s kontrolom dijabetesa. Studije su pokazale da cimet može poboljšati razine glukoze i povećati osjetljivost na inzulin.

(FOTO: Pixabay)

Rezultati kliničke studije objavljene u časopisu Diabetes Care pokazali su da cimet djeluje na glukozu i kolesterol kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa dva i smanjuje rizik od sračnih komplikacija.

(FOTO: Thinkstock)

Dnevni unos jednog, tri ili šest grama dokazano smanjuje 'loš' kolesterol nakon 40 dana konzumacije, a upravo je kolesterol odgovoran za bolesti krvožilnog sustava. 

Prema Diabetes.co.uk, cimet može:

  • zaustaviti krvne ugrške
  • olakšati bolove kod osoba koje pate od artritisa
  • ojačati imunitet
  • spriječiti konstipaciju

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!