Zdravlje
Može li vježbanje kod kuće biti jednako učinkovito kao trening u teretani?
Thinkstock

Fitness trenerica otkrila je možete li bez straha preskočiti trening u teretani te na što pripaziti kod vježbanja kod kuće

Stigli su hladni zimski mjeseci što znači da nam je i najkraći put do teretane težak. Najradije bismo ostali u krevetu. Međutim, mnogi se odluče na vježbanje kod kuće uz malo opreme. Neki se boje da tako ne odrade dovoljno kvalitetan trening, ali najbolje znaju stručnjaci.

Fitness trenerica Lauren Kanski za MindBodyGreen je odgovorila: "Bilo kakvo kretanje je uvijek bolje od preskakanja treninga." Unatoč manjem prostoru i ograničenoj opremi, Kanski tvrdi da se trening može odraditi i kod kuće.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

"Sve što vam treba je prostirka tako da vam je udobno u svim položajima. Danas postoje brojni video treninzi zbog kojih je vježbanje kod kuće jednako dobro kao i u teretani", dodala je. Međutim, upozorila je da kod kuće vrijedi isto pravilo kao i svugdje - pripazite da pratite program stručnjaka jer inače riskirate ozljede, ali i beskorisne vježbe.

(FOTO: Pexels)

Ono što možda najteže pada osobama koje vježbaju kod kuće je motivacija i inspiracija.

"Faktor koji igra ulogu je to što ljudima druge stvari odvraćaju pažnju i ne mogu se potpuno fokusirati na trening", kaže Kanski. Upravo zato je najbolje izolirati se što je više moguće dok vježbate. Što se tiče toga koju vrstu treninga trebate izvoditi - imate potpunu slobodu.

"Standardne vježbe uz pomoć težine vašeg tijela, čučnjevi, iskoraci, plankovi i ostale uobičajene vježbe su sve što vam treba. Jedino što je važno je da se fokusirate", kaže Kanski i dodaje kak je uvijek dobro nabaviti bućice ili bilo kakav drugi oblik tereta uz koji ćete lakše graditi mišiće. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!