Ostani doma
Zdravlje
Mogu li esencijalna ulja ublažiti glavobolju?
Pexels

Glavobolja, osobito ako je konstantna i jaka uvelike narušava kvalitetu života i dobro je bilo što što može pomoći olakšati bol

Migrene su priča za sebe, a o tome koliko su teške svjedoči i činjenica da ih osobe koje pate od migrena ne bi poželjele niti najgorem neprijatelju.

Kod migrena esencijalna ulja ne pomažu, ali kod drugih vrsta glavobolja imaju određeni učinak. S obzirom da su glavoboljama nerijetko uzrok napetost i stres, esencijalna ulja pomažu jer uklanjaju i jedno i drugo, odnosno opuštaju nas.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Neurolog otkriva šest koraka kako da pobijedite migrenu 

"Baviti se bilo čime što opušta, od masaže do mirisa esencijalnog ulja u kojem uživate, može biti učinkovito", kaže znanstvenica Pamela Dalton za Mbg. Osnivačica njujorškog Instituta za aromaterapiju Amy Galper za istoimeni portal otkriva tri kombinacije esencijalnih ulja koja će olakšati glavobolje.

  • pepermint-lavanda-kamilica
  • ružmarin-slatka naranča
  • tamjan-kadulja-lavanda

(FOTO: Pexels)

Kako koristiti esencijalna ulja za ublažavanje glavobolje

Difuzor

Nakapajte nekoliko kapljica mješavine esencijalnih ulja u difuzor i uživajte u mirisu. Vodite računa da se prostorija redovito prozračuje kako miris ne bi bio preintenzivan.

Koža

Važno je koristiti kvalitetna i provjerena ulja koja se smiju nanositi na kožu, naravno nikada direktno, nego pomiješana s kremom ili baznim uljem poput bademovog, kokosovog ili maslinovog. Šest kapljica esencijalnog ulja u u žličicu baznog i nanesite na kožu.

Nos

Ovo je najjednostavniji način - jednostavno otvorite bočicu i udahnite pet do deset puta duboko i dozvolite da vas mirisi opuste.

U zadnjoj fazi uspješno završeno testiranje lijeka protiv migrene

 

 

 

Reci što misliš!