Ostani doma
Zdravlje
Koliko odmora nam je dovoljno da se na posao vratimo svježi?
RTL

Koliko odmora je dovoljno? Neka istraživanja pokazuju - barem tri tjedna! No često na godišnjem radimo pogreške - pretrpamo se obvezama i nadamo se da će nagomilani problemi preko noći nestati, čime si stvaramo dodatni stres!

Svi sanjamo o godišnjem odmoru. Cijelu godinu maštamo o onim dragocjenim trenucima kada se ništa i nigdje ne mora. Godišnji odmor je druga riječ za opuštanje i bijeg od stresne i užurbane svakodnevice. Međutim, je li to uistinu tako?

Mnogi od nas mogu za godišnji mogu odvojiti tek nekoliko dana godišnje.

Preporučeno trajanje godišnjeg odmora je tri tjedna, a potpuno odmoreni i svježi na posao ćemo se vratiti nakon pet tjedana.

I godišnji odmor može biti itekako stresan. Živciramo se oko pakiranja, putovanja i rasporeda aktivnosti.  A kad na ljetovanje napokon stignemo, ne znamo što bi s viškom vremena. Istim onim za kojim smo tijekom godine  toliko čeznuli.

Umjesto na romantičnim večerama i šetnjama uz more, partneri godišnji odmor često provode u neprekidnim svađama.

Na odmor se ne žuri, na godišnjem se ne rješavaju veliki problemi. To je vrijeme za opuštanje i uživanje. I samo ako ga se tako shvati – s godišnjeg se nitko neće vratiti umorniji nego što je otišao.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!