Ostani doma
Zdravlje / Fitness
Prehrana je važnija od vježbanja kada želimo izgubiti kilograme. Ili ipak nije tako?
Pixabay

Iako često čujemo onu izreku '70% prehrana, 30% trening', znanstvenici kažu da ipak nije tako

Kada je riječ o gubitku kilograma, mnogo je "tereta" stavljeno upravo na sam način ishrane te često možemo čuti onu dobru staru - 70% prehrana, 30% treninzi

No, novo je istraživanje pokazalo da ta teorija možda ipak ne drži vodu. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Coloradu smatraju kako je vježba mnogo efikasnija od prehrane kada je riječ o gubitku kilograma. 

(FOTO: Pixabay) 

"Istraživanje se bavilo pitanjem težine gubitka kilograma na dulji vremenski period. Dokazali smo kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničeni unos namirnica", rekla je doktorantica Danielle Ostendorf, piše portal MindBodyGreen. 

Iako ovo istraživanje nije razlog zbog kojeg ćete unositi sve što poželite u svoj organizam, može nas potaknuti na aktivniji fitness život umjesto da previše brinemo o kalorijama. 

Ovi rezultati naglašavaju važnost i vrijednost vježbanja u postizanju ciljeva povezanih s gubitkom kilograma. Osim toga, psihičke i fizičke koristi koje nam treninzi donose su dovoljni razlozi za bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću. 

 

Pročitajte još:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!