Zdravlje / Fitness
Popularna bilderica pretjerala s treningom i završila u bolnici u ozbiljnom stanju
Instagram/danalinnbailey

Pet dana nakon treninga natekao joj je trbuh što ju je zabrinulo pa je otišla liječniku i šokirala se nakon što je čula dijagnozu

Popularna američka bilderica Dana Linn Bailey završila je u bolnici jer je pretjerala s vježbanjem tijekom crossfit treninga. Radila je trbušnjake i tjerala se preko granice, ne shvaćajući da si šteti.

Pet dana nakon treninga natekao joj je trbuh što ju je zabrinulo te je posjetila liječnika koji joj je dijagnosticirao rabdomiolizu - teško oštećenje mišićnih vlakana do kojeg dolazi uslijed traume, u Daninom slučaju preforsiranja vježbanjem, a može izazvati otkazivanje bubrega. Liječnik je utvrdio da joj bubrezi otežano rade te ju odlučio zadržati u bolnici dok se ne oporavi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who woulda thought, OVERTRAINING is actually a real thing?!!! #mindblown ��� - SWIPE to READ STORY. I’ve sorta waiting till I found out everything is getting better and I am going to make a full recovery. And my last lab results showed significant improvement. Everyone give a read because this can happen to anyone whether you are new to lifting or have been training for 15+ years...if you are competitive like me, this can happen to you!! It’s hard to tell an athlete, don’t go so hard and take it easy... - THANK YOU ALL for all your get well messages!!! I’ll be making a FULL recovery in a couple more days and hopefully back to lifting ����!!

A post shared by DayDay Knucks (@danalinnbailey) on Apr 9, 2019 at 12:21pm PDT

 

"Dobila sam RHABDO, rijedak ali vrlo ozbiljan sindrom koji može dovesti do otkazivanja bubrega", kaže Dana.

"Tko bi rekao - zaista je moguće pretjerati s treningom (...) Ovo bi svi trebali pročitati jer se svakome može dogoditi - bilo da ste novi u teretani ili vježbate već 15 i više godina...ako ste natjecateljski tip kao ja, ovo se može dogoditi i vama", napisala je Dana na svom Instagramu. 

 

 

"Ako radite vježbe koje dosad niste radili ili ih ne izvodite često, budite strpljivi i pokušajte se izbaciti iz natjecateljskog moda. Slušajte svoje tijelo i hidrirajte se", zaključuje Dana.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!