Zdravlje / Fitness

Monika Imerović, uspješna fitness instruktorica, našim čitateljicama pokazuje kako oblikovati tijelo kod kuće

Krenule su pripreme za ljeto, a svaka žena želi imati lijepo oblikovane ruke u ljetnim haljinama ili na plaži. Uz video i opise vježbi sve to možete učiniti i kod kuće. 

Vježbajte svaki dan uz naš video, obavezno pročitajte i upute Monike Imerović kako biste vježbe uvijek izvodili pravilno i uz dovoljan broj ponavljanja. Sretno!

1. ODRUČENJE BUČICAMA
Stanite s nogama u širini ramena dok leđa držite uspravno. Ruke držite uz bokove, a zatim podižite utege u stranu s lagano savijenim laktovima sve dok vam ruke ne dostignu visinu ramena i budu paralelne s podom. Zatim ih kontroliranim tempom spustite u početnu poziciju. Vježbu izvodite u 4 serije po 15 ponavljanja s pauzom od 60 sekundi između serija.

Vezana vijest

Monika Imerović
pripreme za ljetoVježbajte s Monikom Imerović: Ravan trbuh do ljeta

2. POTISAK BUČICAMA
Držite bučice u ravnini ramena s dlanovima okrenutim prema naprijed i laktovima savijenim pod kutom od 90 stupnjeva. Ispružite laktove i utege podignite iznad glave. Zatim se polako kontroliranim pokretom vratite na početni položaj. Vježbu izvodite u 4 serije po 15 ponavljanja s pauzom od 60 sekundi između serija.

3. TRICEPS EKSTENZIJA
Stanite sa stopalima u širini ramena. Podignite bučicu ili uteg iznad glave dok vam se ruke potpuno ne ispruže. Polako spuštajte bučicu iza glave, pazeći da vam laktovi ostanu fiksirani. Kada podlaktice budu paralelne s podom, vratite težinu natrag u početni položaj. Vježbu izvodite u 4 serije po 10-15 ponavljanja s pauzom od 60 sekundi između serija.

4. PREGIB BUČICAMA
Stanite uspravno, držeći pogled ravno prema naprijed. Ne gledati gore ili dole. Laktove držite čvrsto i fiskirano, odmaknute od tijela. Lagano podignete bučice do visine prsa. Zatim polako počnite spuštati bučice, održavajući konstantnu napetost i kontrakciju u bicepsu. Upravo zbog toga ruke nikada ne ispružite do kraja. Vježbu izvodite u 4 serije po 15 ponavljanja s pauzom od 60 sekundi između serija.

Vezana vijest

Monika Imerović
pripreme za ljetoVježbajte s Monikom Imerović: Pripremite stražnjicu za ljeto

5. PROPADANJE ILI DIPS NA KLUPICI
Leđima se primaknite klupi i postavite dlanove na rub klupe u širini ramena. Polako spuštajte svoje tijelo dok vam ruka podlakticom ne stvori kut od 90 stupnjeva. Pomoću tricepsa podignite se natrag u početni položaj. Vježbu možete izvoditi tako da su koljena savijena, što je laganija verzija. Ispružite li koljena i noge su vam ravno, dodatno ćete opteretiti triceps. Vježbu izvodite u 4 serije po 10-15 ponavljanja s pauzom od 60 sekundi između serija.

Naša poznata fitness instruktorica uskoro će vam pokazati vježbe za leđa i noge!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!