Zdravlje / Fitness
Želite li što prije skinuti kilograme uvedite u 'igru' ovaj vitamin
Pexels

Istraživanja su pokazala da se salo oko struka nakuplja zbog visokih upalnih procesa u tijelu, a vitamin o kojem govorimo pomaže ublažiti upale

Bez redovitog vježbanja i zdrave prehrane nema dugoročnih rezultata kada govorimo o skidanju suvišnih kilograma. 

"Najvažnije je osvijestiti da topljenje masnoća počinje kada trošimo više energije, nego što je unosimo kroz hranu", kaže njujorška nutricionistica Regina Fazzini. No, postoji trik koji će poboljšati rezultate i ubrzati mršavljenje, a riječ je o vitaminu D.

"Studije su povezale tvrdokorno salo oko struka s upalnim procesima u tijelu, a vitamin D smanjuje upale, što znači da konzumcija vitamina D pomaže skinuti abodminalne masnoće", dodaje Fazzini. 

(FOTO: Pexels)

"Deficit vitamina D vrlo se teško detektira, a negativno utječe na svaku stanicu u tijelu, uključujući i stanice masnoća", upozorava Michael F. Holick, profesor medicine sa Sveučilišta Boston. 

No prije nego krenete uzimati vitamin D, vrlo je bitno provjeriti je li vam ga zaista nedostaje u organizmu. Naime, kao što neodstatak vitamina D loše utječe na zdravlje, isto tako zdravlju šteti i višak ovog vitamina. Previše vitamina D narušava razinu kalcija u tijelu, vodi do srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka te problema s bubrezima. 

Najbolje što možete napravti je jesti raznovrsnu prehranu i sunčati se. Na taj način priskrbit ćete svome tijelu vitamin D, a nećete ugroziti zdravlje.

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!