Zdravlje / Fitness
Trebamo li zaista odmah nakon treninga trčati po proteinski obrok?
www.profimedia.hr

Teorija o obroku punom proteina koji se mora pojesti odmah nakon treninga možda ipak i nije toliko strogo pravilo kojeg se trebamo pridržavati

Što jesti prije i poslije treninga postala je sve češća tema vježbača, pogotovo onih koji su sada uhvatili zadnji voz prije ljeta u pokušaju dolaska do što bolje figure.

(FOTO: Pixabay) 

Godinama je već uvriježeno stajalište kako se proteinski obrok u tijelo mora unijeti čim se završi s treningom. No, u posljednje se vrijeme sve više preispituje oko te teme, a mi vam u nastavku donosimo što se danas smatra ispravnim načinom prehrane prije ili nakon treninga. 

  • Kada je obrok nakon treninga važan?

Važan čimbenik vezan uz obrok nakon treninga je obrok koji jeste ili niste odradili prije. Za one koji odlaze u teretanu praznog želuca, obrok nakon treninga ima veliku važnost. Unošenje bar 30 grama proteina nakon treninga pomaže rastu mišića u kataboličkom procesu koji se tada događa u organizmu. 

  • Kada je obrok nakon treninga manje važan? 

Za one koji preferiraju pojesti svoj obrok prije treninga, a da su u njega uključili proteine, ono što će i kada će pojesti nakon treninga postaje manje važno. Važne aminokiseline i dalje ostaju u organizmu i nakon prvog obroka, stoga će tijelo i dalje posjedovati važne sastojke za oporavak nakon treninga.

 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!