Ostani doma
Zdravlje / Fitness
Uz isprekidani post i keto prehranu riješila probleme sa štitnjačom
hausofketosis/Instagram

'Kilogrami su se nagomilali i ispostavilo se da imam Hashimoto i hipotireozu', kaže Natalie koja je simptome počela osjećati u trudnoći

Natalie Davies (27) iz Moskve otkrila je za portal Woman's Health kako je uz pomoć prehrane uspjela dovesti u red svoju štitnjaču. Ovoj studentici i majci dvoje djece dijagnosticirani su Hashimoto i hipotireoza (stanje u kojem štitnjača luči premalo hormona). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#transformationtuesday 2018 vs 2019 Aside from being 25 pounds lighter, and finally in the single digits with my pants size, I’m a lot tanner! Last year I didn’t go out as much because couldn’t fit into my summer clothes. When I did, I was in jeans and huge loose tops. Walking around like that in the heat was not fun at all. � I’m so grateful for the health I gained before this season. Each day, I spent as much time as I could outside with my children. This was hands down one of the best summers we’ve had in a while! Also I’m posing awkwardly in my after picture because I had to get down to my eight year olds eye level since he was the photographer. �

A post shared by Alba (@hausofketosis) on Sep 3, 2019 at 8:36am PDT

 

"Oduvijek sam bila aktivna i voljela sam trčati, ali tijekom druge trudnoće sve se promijenilo. Kilogrami su se nagomilali i ispostavilo se da imam Hashimoto i hipotireozu. Liječnici dvije godine, od pojave prvih simptoma, nisu mogli otkriti kako liječiti moju bolest. Bila sam šokirana kada sam saznala za dijagnozu. Bilo je teško odrediti što mi je jer su simptomi hipotireoze u biti vrlo slični simptomima trudnoće - poput premalo energije i debljanja. Kada sam rodila kćer, dobia sam dijagnozu i liječnici su mi dali terapiju. Nakon dvije godine uzimanja lijekova kilogrami su se i dalje gomilali, usprkos redovitom vježbanju i kvalitetnoj prehrani", objašnjava Natalie za spomenuti portal te dodaje kako je odlučila pronaći liječnika koji će ju zaista poslušati i pomoći joj. 

 

 

"Moj novi doktor savjetovao mi je keto prehranu, no ja sam bila vrlo skeptična, štoviše očajna. Na koncu sam odlučila probati jer više nisam imala što izgubiti. Ispostavilo se da djeluje. Moji hormoni su sada izbalansirani, izgubila sam kilograme , energija mi se vratila i pomalo smanjujem terapiju lijekovima", kaže Natalie, no i naglašava kako keto prehrana neće izliječiti štitnjaču, ali hoće povećati razinu proteina u organizmu koji imaju utjecaj na simptome povezane s hipotireozom.

Dodaje kako bi se svatko kome štitnjača dobro ne radi obavezno trebao posavjetovati sa svojim liječnikom prije uvođenja bilo kakvih promjena u prehranu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do I have loose skin? Well of course. I’ve had two children, both pregnancies I went up to almost to 180-190lbs. I’m only 5’3” so that’s a lot to carry in my short body. Does it bother me? Not at all, it’s not that severe. I can only see it fold when I bend over or do planks. Which my kids think is hilarious. � Standing you cant even notice it. That’s just a part of what happens when your body stretches out. I see SO MANY people say they are scared to lose weight because they’ll have loose skin. It’s shocking to me. But I remind myself we all have different triggers with body dysmorphia. If this is something you worry about, take some time to work through that concern. Seek help or guidance to find a way to push through this worry to take steps towards a healthy life. It’s doesn’t have to be weight loss! Just finding a balance of where you can live your best life. ��

A post shared by Alba (@hausofketosis) on Jul 30, 2019 at 11:14am PDT

 

Isprekidani post Natalie je počela prakticirati kada je shvatila da ne može jesti preporučenih šest manjih obroka na dan jer ne stigne. "Isprekidani post omogućava mi da jedem manje puta dnevno. S obzirom da unosim puno proteina, to me drži sitom dok sam na postu", kaže Natalie. Kako bi joj bilo što manje stresno, posti samo tijekom vikenda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!