Zdravlje / Fitness

Elastične trake imaju mnoštvo namjena, a vrlo su jednostavne za primjenu. Osim toga, s njima ćete se lagano dovesti u formu i možete vježbati bilo gdje

1) Sklek

Nalazite se u poziciji prednjeg upora na dlanovima. Mišići trupa i lopatica su aktivni kako biste zadržali pravilnu poziciju. Elastičnu traku postavite iza leđa (u visini lopatica) i pridržavate ju dlanovima. Iz te pozicije se spuštate prsima prema podu i vraćate u početni položaj. Ako želite povećati otpor, više zategnite traku. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

2) Čučanj

Stojite uspravno u sunožnom stavu. Stopala su malo šire od širine kukova. Elastičnu traku pridržavate stopalima i dlanovima. Dlanovi se nalaze ispred tijela, te čvrsto drže traku. Iz te pozicije spuštate se u čučanj i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

>> ​Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Vježbe za trup bez rekvizita

3) Odručenje

Stojite uspravno u dijagonalnom stavu. Prednjim stopalom i dlanovima pridržavate elastičnu traku. Ruke se nalaze uz tijelo. Iz tog položaja podižete šake iznad visine ramena i vraćate u početni položaj. Vježbu možete otežati ako stanete na gumu s obje noge i širite stav do adekvatnog opterećenja. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

4) Veslanje 

Nalazite se u blagom pretklonu. Stopala su u širini kukova. Dlanovima pridržavate elastičnu traku koja je vezana za stup u visini prsa. Ruke se nalaze ispred tijela opružene u zglobu lakta. Iz tog položaja povlačite šake i laktove usko uz tijelo do maksimalne aktivacije leđa i ruku. Kratko zadržite tu poziciju, te vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

>>  Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Trening za stražnjicu

5) Palof press

Nalazite se u klečećoj poziciji na jednom koljenu. Elastičnu traku zahvatite uz stup ili slično u visini prsa, te pridržavate dlanovima. Iz tog položaja potiskujete šake od tijela i vraćate u početni položaj. Aktivnom muskulaturom trupa zadržavate stabilan i pravilan položaj, te sprječavate rotaciju tijela prilikom potiska. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!