Zdravlje / Fitness

Prednosti vježbanja s pilates loptom su brojne. Osim što pomaže pri jačanju trupa, također poboljšava držanje i pomaže kod bolova u leđima

1. Bočni pregib uz rotaciju u toraksu

Podignite loptu visoko iznad glave te savijte tijelo u stranu da što više istegnete bočni dio tijela. Zatim vratite tijelo u uspravan položaj te rotirajte samo gornji dio tijela u stranu, a da pritom kukove zadržite što više prema naprijed. Napravite istu kombinaciju na drugu stranu. Ponovite sve dva puta po osam ponavljanja.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

2. Čučanj s pilates loptom

Loptom taknite pod ispred sebe, a zatim sjednite u čučanj podižući loptu iznad glave. Cijelo to vrijeme držite leđa i ruke ravno, a trbuh stegnut. Napravite tri puta osam ponavljanja. 

Trener Vedran Spevan pokazao nam je najbolje vježbe za trup i super oblikovane trbušne mišiće

3. Podvlačenje lopte u planku

Podignite se u plank poziciju tako da su stopala na lopti, a dlanovi na podu. Stegnite trbuh te privlačeći koljena prema prsima, povucite loptu lagano pod sebe te ponovo ispružite tijelo u plank. Ponovite dva puta po osam ponavljanja. 

4. Prebacivanje lopte noge - ruke

Legnite na leđa, ispružite tijelo te prebacujte loptu između ruku i stopala tako da istovremeno podižete i ruke i noge, a da pritom trbuh bude stegnut. Prebacujte loptu dva puta po deset ponavljanja.

Za sve one koji rade u uredu trener Vedran Spevan pripremio je 6 idealnih vježbi istezanja

5. Podvlačenje lopte u mostu

Legnite na leđa, a pete postavite na loptu. Stegnite trbuh i cijelo tijelo podignite od poda. Zatim savijte noge u koljenu, podvlačite loptu pod sebe, a da pritom kul gurate visoko prema gore. Dok spuštate tijelo i opružate noge, pazite da kuk ne propada već da tijelo zadržite čvrsto. Za stabilnost koristite ruke koje stisnite u pod. Ponovite dva puta osam ponavljanja. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!