Ostani doma
Zdravlje / Prehrana
Ovo su namirnice koje sadrže više proteina od jaja
Pixabay

Mislili ste da jaja sadrže najviše proteina? Varate se, ovo je hrana koja u tome prednjači

Namirnice s visokim udjelom proteina trebali biste konzumirati što češće, a za vas smo izdvojili koja hrana u svojem sastavu sadrži najveće količine proteina.

Grčki jogurt        

Ova ukusna namirnica s velikim udjelom proteina jedna je od najzdravijih namirnica u svijetu, iako rijetki za to uopće i znaju. Iako su svi jogurti po svom sastavu zdravi, ova vrsta jogurta ima posebne dobrobiti za naše zdravlje. Isto se očituje i u količini proteina. Naime, grčki jogurt sadrži čak 17 grama proteina po porciji za jednoga.

Suncokretove sjemenke

Vezana vijest

proteini
ono si što jedešUravnotežite svoju prehranu i jedite namirnice bogate proteinima

Preporučeno za tebe

Suncokretove sjemenke možete jesti bilo kad - jednostavne su za grickanje i bogate nutrijentima. Naime, njihova nutritivna vrijednost je ogromna, a između ostaloga, tu je i protein o kojem govorimo. Sjemenke suncokreta imaju čak 10 grama proteina u četvrtini jedne šalice.

Slanutak

Još jedna namirnica poznata po svojim nutritivnim vrijednostima i dobrobitima za naše zdravlje. Najpoznatiji je ipak po prehrambenim vlaknima, ali je to samo jedna od nutritivnih vrijednosti koje ova namirnica sadrži. Što se tiče udjela proteina, slanutak sadrži 12 grama proteina u samo jednoj šalici.

Tofu

Iako ga mnogi ljudi doživljavaju samo kao vegetarijansku ili vegansku alternativu, tofu bismo morali redovito konzumirati baš svi. Između ostaloga, i zbog proteina koji tofu sadrži 9 grama od 900 grama serviranja po obroku.

Bademi

Bademi bez sumnje pripadaju najzdravijim namirnicama u svijetu. Ovi omiljeni orašasti plodovi sadrže 7,5 grama proteina u jednoj četvrtini šalice, zbog čega bismo ih morali konzumirati što češće.

Zobene pahuljice

Odličan izbor za zdravi i nutritivni doručak, a dobrobiti ove namirnice, između ostaloga, se očituju i u udjelu proteina. Zobene pahuljice navodno sadrže 7 grama proteina po šalici, što bi znači da su bogatije proteinima od jaja.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!