Ostani doma
Zdravlje / Prehrana
Tri super namirnice protiv raka koje biste trebali jesti
www.pixabay.com

Hrana nam može pomoći da osnažimo tijelo i zaštitimo ga od bolesti. Autorica knjige 'Cancer-Free With Food' predlaže ove namirnice

Liana Werner-Gray, autorica knjige o hrani "Cancer-Free With Food" vrlo je strastvena u borbi protiv raka. Stanice raka su bolesne stanice. Znajući to, možemo se usredotočiti na prehranu koja podržava zdravu staničnu funkciju.

Super namirnice, hrana bogata spojevima koji se smatraju posebno korisnima za naše zdravlje i dobrobiti, može biti snažnija od raka. Liana Werner-Gray za portal MBGfood predlaže uvođenje ovih namirnica u prehranu, pomažu ubijanju stanica raka i sprječavaju daljnji rast postojećih tumora. Uz ove tri namirnice, Werner-Gray preporučuje i ove biljke: kurkuma, borovnice, brokula, lan, češnjak i gljive.

Klice brokule

Vezana vijest

vitamini
Učinkovita prevencija?Jedan suplement koji stručnjaci za rak žele da počnemo konzumirati redovito

Ova namirnica je nevjerojatno moćna i ubojica raka zbog neobično visoke količine sulforafana. Ovaj spoj također se nalazi u špinatu, brokuli, kelju, cvjetači, kupusu i prokulicama. Dr. Paul Talalay, profesor farmakologije i molekularnih znanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Johns Hopkins, koji je 25 godina radio na istraživanju spojeva u povrću, glavni je zagovornik klica brokule. Godine 1992. Talalay i njegov istraživački tim otkrili su da sulforafan ima sposobnost ojačati prirodnu obranu tijela od oksidativnog stresa, upale i oštećenja DNA.

Kakao

Kakao je glavni sastojak čiste čokolade prije nego se pretvori obrađeni kakao prah. Zbog obrade, kakao nema toliko hranjivih tvari kao sirovi kakao prah, a vrlo je bogat hranjivim tvarima i mineralima. Kakao je pun magnezija, minerala koji opušta naše mišiće i ublažava bol u tijelu. Nije ni čudo što žudimo za čokoladom! Kakao sadrži polifenolne spojeve koji su vrlo korisni za naše zdravlje. Znanstvena zajednica je također dokazala da je protuupalan s antitumorskim aktivnostima. Pokazalo se da kakao ima mnogo potencijalnih antitumorskih spojeva zbog visokog broja antioksidanata (40 puta više od borovnica!). Ima sposobnost smanjivanja upale, smanjuje rizik od pretilosti i poboljšava kardiovaskularnu cirkulaciju.

Lješnjak Tiger

Kod nas se još zove oštrik ili zemni badem. Raste na cijelom Sredozemlju, ova biljka je već godinama popularna u svijetu. Ima istu količinu željeza kao i crveno meso, a ova izuzetno je bogata vlaknima.

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!